13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Noua Toyota Corolla. Bestsellerul japonez vine cu un aspect mai agresiv

FOTO Noua Toyota Corolla. Bestsellerul japonez vine cu un aspect mai agresiv

Japonezii au lansat ultima generaţie a modelului Toyota Corolla în cadrul unui eveniment în Santa Monica, SUA. Bestsellerul vine poate cu cel mai agresiv aspect de până acum şi are o misiune deloc uşoară, să rămână cel mai bine vândut model din lume, conform forbes.com.

Cea de unsprezea generaţie a compactei japoneze este inspirată din conceptul Toyota Furia, prezentată la începutul acestui an la Salonul Auto de la Detroit. Pot fi observate noi elemente care întăresc imaginea de marcă a modelului, precum grila frontală mai joasă şi farurile alungite, care conturează imaginea de bot agresiv. Aspectul maşinii este menit să întinearească publicul modelului devenit deja legendă.

Spatele maşinii vine cu forme rotunjite, stopuri de dimensiuni mai mari, încadrate de un spoiler foarte robust, asemenea maşinilor germane. Corolla are un aspect mai dinamic, reuşind să inspire mai multă forţă. Iar la acest capitol este susţinută şi de ceea ce se află sub capotă. Modelul va fi propulsat pentru început de două versiuni ale unui motor de 1,8 litri, pe benzină: o versiune cu 132 CP/174 Nm şi una cu 140 CP/171 Nm. Motorul mai puternic este echipat şi cu noul sistem Eco. Cu toate că nu au fost oferite date oficiale Corolla ar urma să aibă un consum în mediu extraurban de sub 7 litri.

O noutate la acest model o reprezintă sistemul de transmisie care înglobează o cutie de viteze cu variaţie continuă, cel mai probabil opţional. Acest sistem este tot mai folosit de producătorii auto în detrimentul sistemelor de transmisie automate deoarece este mai mic şi mai eficient. Tehnologia de acest fel evită treptele de viteză fixe pentru un sistem mai cursiv, care practic poate oferi un număr infinit rapoarte.

Vezi şi NOUL TOYOTA RAV4, lansat în România! Vezi preţurile SUV-ului care a făcut istorie (GALERIE FOTO)

Noua Corolla a primit şi dimensiuni uşor modificate: 4,650 m lungime, 1.766 m lăţime şi 1.455 m înălţime.

Interiorul maşinii este mai confortabil având în vedere că a fost crescut spaţiul pentru picioare prin reorientarea ţevilor de eşapament de sub maşină, ceea ce a dus la o podea mai plată. Regândirea întregului spaţiu de sub maşină a redus rezistenţa la înaintarea, astfel consmul de combustibil urmând să fie mai redus. De asemeni izolarea habitaclului a fost îmbunătăţită, iar la nivel de dotări chiar şi modelele de bază vin cu blutooth pentru conectarea smartphone-urilor la bordul maşinii. 

Noua Toyota Corolla urmează să ajungă pe piaţa americană în toamna acestui an, urmând să fie prezentată, cel mai probabil, şi în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul ar putea fi chiar mai important pentru revitalizarea vânzărilor japonezilor decât noile Camry sau RAV4.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă