13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Renault Alpine va intra în producție în 2016. Modelul supersport, vândut...

FOTO Renault Alpine va intra în producție în 2016. Modelul supersport, vândut în 3000 exemplare anual

Producătorul auto Renault își va extinde portofoliul cu un al treilea brand, destinat mașinilor supersport, Alpine. Primele modele sunt așteptate să intre pe piață la începutul lui 2017.

Renault încearcă să-și consolideze poziția pe piața auto, în lupta cu rivali precum Volkswagen AG sau grupul Fiat-Chrysler prin lansarea unor noi sub-braduri. După marca proprie, Renault și brandul Dacia, francezii vor să mai adauge în palmaresul lor linia Initiale Paris, destinată modelelor de lux, dar și brandul Alpine, o legendă în lumea mașinilor supersport.

Planurile din 2011, când francezii veneau pentru prima dată cu ideea această idee, sunt pe cale să devină realitate. Bernard Ollivier, șeful diviziei Alpine, a spus că marca supersport va reintra pe piață, la începutul lui 2017, asta după ce în 1995 a fost trasă pe linie moartă.

"În ce privește volumul acesta va fi de 3000 unități anual, vârful fiind de 5000 primul an, datorită elementului de noutate", a spus Ollivier, conform ANE.

Producția lui Alpine va urma să înceapă spre finalul lui 2016, ca mai apoi, în 2017 să fie disponibil și la vânzare. Având în vedere numărul redus de exemplare, el va fi comercializat pe piețe cheie pentru această categorie, cum ar fi cele emergente, dar și în Europa.

Alpine, fondat în 1950, și-a legat numele de motorsport, iar cele mai populare modele ale sale au fost A110 şi Berlinette. Producția a fost sistată în 1995.

 

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă