11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO Ultimul BMW M3 Coupe din istorie. Regele a murit, trăiască regele!

FOTO Ultimul BMW M3 Coupe din istorie. Regele a murit, trăiască regele!

BMW a scos de pe linia de producţie a uzinei sale din Regensburg, Germania, ultimul model M3 Coupe din istorie. Modelul portocaliu, din imagini, marchează un moment unic în istoria mărcii germane.

Extinderea flotei din ultimii ani, dar şi nevoia de a-şi diferenţia tot mai mult modelele, a dus la câteva modificări în modul în care BMW îşi denumeşte maşinile. Astfel, pentru a se alinia celorlalte modele coupe ale BMW, coupeul Seriei 3, inclusiv versiunea supersport M, vor fi mutate într-o serie nouă, distinctă, cu număr par. Astfel viitorul BMW M4 va fi “băiatul rău” al noii Seria 4, şi totodată continuatorul lui M3 Coupe, potrivit businessinsider.com. Regula BMW spune că toate coupeurile producătorului trebuie să aibă o serie cu număr par, precum Seria 6.

BMW a anunţat că numele M3 va rămâne în continuare, însă doar pentru sedanul cu patru uşi al Seriei 3, inclusiv pentru versiunea decapotabilă.

Vezi şi FOTO Noul BMW Seria 4, coupe german cu trăsături supersport. Vezi cum arată

BMW marchează momentul istoric prin lansarea unei ultime unităţi, de culoare portocalie, a lui M3 Coupe. BMW M3 a fost lansat pentru prima dată în 1986, iniţial doar în versiune coupe, cu un motor în patru cilindri. În 1993 a urmat generaţia cu motorul în şase cilindri, însă modelul din 2000 este cel care a rămas în istorie drept cel mai dinamic şi mai bine realizat M3 din istorie. 

Anul 2007 aducea pe scena industriei auto cea de a patra generaţie, E9X, în versiune sedan, coupe şi convertible. Cel mai bine vândut model a fost coupeul, comercializat în peste 40.000 unităţi la nivel mondial. De-a lungul celor şase ani, cât a stat pe piaţă, M3 a primit diferite ediţii speciale, dotate cu sute de cai putere. Una dintre acestea a fost şi ediţia M3 CRT, lansată în 2011 în doar 67 unităţi. Motorul M3 CRT dezvolta nu mai puţin de 444 CP.

Urmaşul lui M3 Coupe, Seria 4 M Coupe, se află deja în teste, fiind surprins, camuflat, de fotografi, pe circuitul de la Nurburgring. Modelul va avea un motor de 3 litri, în linie, care va dezvolta o putere de circa 416 CP şi 8000 rpm.

BMW M4 este aşteptat să ajungă pe piaţă cel târziu în 2014 şi va avea un preţ de circa 45.000 – 50.000 euro. Modelul va avea o competiţie importantă din partea lui Audi RS5, Cadillac ATS-V sau Mercedes-Benz C63 AMG

 

 

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă