20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Ford Mustang Apollo, gata de "ZBOR" la cel mai mare...

GALERIE FOTO. Ford Mustang Apollo, gata de “ZBOR” la cel mai mare show aviatic din SUA

EAA AirVenture Oshkosh este unul dintre primele zece cele mai mari show-uri aviatice din lume, iar evenimentul, organizat anual, este curtat, de multe ori, de către producători din afara industriei aeronautice, precum Ford.

Ford a pregătit “misiunea Apollo” pentru EAA, acolo unde va expune ultima generație a bolidului său Mustang, după ce a primit un tratament special.

Ford Mustang Apollo nu este doar o reprezentare a visului, îndeplinit, de a ajunge în spațiu, ci va avea și o misiune nobilă. Modelul face parte dintr-o serie de 8 ediții speciale marca Ford care sunt scoase la licitație în cadrul unei strângeri de fonduri pentru organizatorii EAA. Primele 7 modele au strâns 3 milioane de dolari, iar Mustang-ul ar putea aduce o altă sumă importantă.

Vezi și FOTO. Mini Superleggera, primul supercar al britanicilor. Cum va arăta rivalul lui Mazda MX-5

Modelul, bazat pe un Mustang GT, are un monstruos motor V8 de 5 litri, conectat la un Ford Performance supercharger care duce puterea la circa 630 CP. Bolidul pare pregătit pentru o lansare direct în spațiu, iar performanțele sale sunt, după cum era de așteptat, incredibile. Accelerație până la 100 km/h va fi făcut în sub 4,5 secunde.

Show-ul aviatic de la Oshkosh, Wisconsin, are loc pe 23 iulie, iar la ultima ediție au fost prezențe peste jumătate de milion de participanți. Dincolo de diferite modele de avioane și evenimente pentru participanți, la EEA vor putea fi văzut inclusiv mașini în ediție specială.

Turnul de control al aeroportului de la Oshkosh devine cel mai ocupat din lume la data festivalului. Show-ul a fost fondat în 1953, atunci când a avut loc prima ediție.

 

 

 

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă