15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Noul Mercedes GLC, urmașul lui GLK și rivalul lui Q5....

GALERIE FOTO. Noul Mercedes GLC, urmașul lui GLK și rivalul lui Q5. Imagini oficiale

Mercedes a lansat primele imagini și informații oficiale cu noul crossover GLC, model care îi va lua locul lui GLK. Mașina germană strânge și mai mult lupta pe segmentul SUV-urilor premium.

Producătorul german continuă cu redenumirea noilor sale generații de SUV-uri, astfel că GLK a devenit oficial GLC, modelul fiind raportat la berlina Clasa C. După ce lansat pe piață modelul de clasă mai mare, GLE, Mercedes a dezvăluit primele informații privind al doilea crossover al său, care va avea premiera mondială în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Vezi în GALERIA FOTO de mai sus primele imagini oficiale cu noul Mercedes GLC

Modelul vine cu un ampatament lărgit față de GLK și preia multe dintre trăsăturile estetice ale lui GLE, precum blocurile optice. Grila față și spoilerul lărgite, dar și luminile cu tehnologie LED, încadrează modelul în filosofia actuală urmată de majoritatea producătorilor, care mizează pe sportivitate și finisaje high class. La nivelul aspectului GLC a împrumutat trăsături și de la conceptul GLC Coupe, prezentat la Shanghai.

Citește și Premieră la Motorul Anului 2015: Cel mai bun propulsor din lume, un hibrid! Motorul craiovean, detronat

La nivelul interiorului, modelul dispune de unul din cele mai spațioase habitacluri din segmentul său, datorită ampatamentului mai mare. GLC va primi multe dintre dotările fratelui mai mare, precum sistemul multimedia sau cele de asistență la conducere.

Motorizări

GLC va primi, cel puțin pentru început, două dieseluri, un benzinar și o versiune hibridă. GLC 250 este benzinarul și dezvoltă 210 CP, ceea ce îi permite o accelerație de la 0-100 km/h în 7,3 secunde.

Citește și GALERIE FOTO. Honda Civic Type R, lansată în România. Ce preț are rivalul lui Golf R

Diesel-urile, GLC 220d 4Matic și GLC 250d, vor dezvolta 170 CP, respectiv 201 CP. Ambele motoare au un volum de 2,1 litri. Consumul mediu anunțat este de 4,1 L/100 km. 

Citește și FOTO. Jaguar XJ, facelift de 2015. Cum arată rivalul lui Seria 7 și Clasa S

GLC 350e este versiunea hibridă, care va combina un motor termic de 210 CP, cel mai probabil benzinarul de pe GLC 250, cu unul electric, capabil de 114 CP. Autonomia pur electrică este de circa 30 km, iar emisiile, în regim hibrid, sunt de 60 g/km.

Modelul, care va ajunge pe piață la sfârșitul anului sau în prima parte a lui 2016, va avea o concurență acerbă cu rivali precum BMW X3 sau Audi Q5.

Citește și BMW a stabilit prețurile pentru NOUL Seria 7. Cât costă limuzina germană

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă