6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO & FOTO. Premierele DACIA de la Paris: Duster Air şi Sandero...

VIDEO & FOTO. Premierele DACIA de la Paris: Duster Air şi Sandero Black Touch. Nu lipsesc nici noile Lodgy Stepway şi Dokker Stepway

Pentru Salonul Auto de la Paris producătorul de la Mioveni a pregătit două noi premiere: Dacia Duster Air şi Dacia Sandero Black Touch care vor fi disponibile doar clienţilor din Franţa. Excepţie face Duster Air care, pe pieţele din Belgia şi Luxemburg, se va numi Blackstorm. Dacia anunţase anterior că va lansa la Salonul Auto de la Paris Dacia Lodgy Stepway şi Dacia Dokker Stepway.

video: youtube.com

Dacia Duster Air

Dacia susţine că ediţia limitată Duster Air se inspiră din aviaţie, ca va avea patru culori distincte, geamuri cu tentă, jante din aliaj de 16 inch cu finisaj negru metalic iar oglinzile laterale vor fi vopsite în culoarea Imperial Yellow. La interior se va continua tema aviaţiei printr-o tapiţerie specială cu o cusătură contrastantă. Dacia Duster Air va fi echipat cu un motorul de 1.2 TCe de 125 de cai putere, dar şi cu dieselul de 1.5 litri care dezvoltă 110 cai putere. 

Dacia Sandero Black Touch

Dacia susţine că această ediţie limitată a modelului Sandero a fost gândit pentru a scoate în evidenţă formele rotunjite ale maşinii care vor fi scoase în evidenţă de culoarea neagră. Sandero Black Touch va avea jante din aliaj de 15 inch, inserţii perlate de culoare neagră şi spoilere în culoarea caroseriei. Faţă de Duster Air modificările la interior sunt miniscule, însă pilotul automat, climatizarea şi sistemul multimedia MediaNav nu vor lipsi. Dacia Sandero Black Touch va fi echipat cu un motor de 1.2 L de 75 de cai, 1.2 TCe de 90 de cai, precum şi cu un diesel 1.5 dCi de 90 de cai putere.

Salonul Auto de la Paris va fi deschis până pe 19 octombrie, timp suficient pentru vizitatori să vadă unele dintre sutele de modele expuse. Bugatti Veyron Grand Sport ajunge la 100 km/ora în doar 3 secunde datorită motorului de 8 litri care produce 1200 de cai putere şi atinge o viteză maximă de 408 km/ora. Constructorul german Volkswagen a prezentat  noul XL Sport, un model super sportiv al celei mai economice maşini din lume care, spun prucătorii, consumă doar un litru la o sută de kilometri. Porsche a venit la Paris cu un model de 510 cai putere şi care dezvoltă o viteză maximă de peste 300 de kilometri pe ora. Constructorul suedez Volvo a arătat lumii noul model XC 90, primul care a ieşit pe uşa fabricii de la preluarea aceasteia de o companie chineză. Nici Ferrari nu s-a lăsat mai prejos şi a expus noul 458 Spider.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/a6c4bdf81672df393ba0ebdbafbd0648/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

foto: dacia.fr

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă