12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Renault Alpine Celebration, conceptul care anunță viitorul bolid franțuzesc

GALERIE FOTO. Renault Alpine Celebration, conceptul care anunță viitorul bolid franțuzesc

Renault a lansat în cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans un concept care dezvăluie câteva din trăsăturile viitorului său bolid Alpine. Renault Alpine Celebration nu are un nume întâmplător, având în vedere că aniversează 60 de ani de la inaugurarea mărcii sport.

Alpine, marca sport a Renault, va fi readusă la viață în 2016, însă până atunci producătorul auto francez le-a pregătit câteva surprize fanilor, printre care conceptul de la Le Mans. Celebration nu este nimeni altul decât următoarea generație a prototipului A110-50, lansat în 2012, care dezvăluia primele trăsături care vor construi viitoarea imagine a mărcii sport.

Vezi și GALERIE FOTO. Pininfarina, 85 de ani de mașini SUPERBE. Au dat viață modelelor Ferrari

Inspirat de Alpine A110 Berlinetta, model produs între 1961-1977, Celebration este de asemenea o mașină ușoară cu un design care pune pe primul loc caracterul aerodinamic. Plafonul și farurile, rotunjite în stilul anilor 60′, dar și culorile, albastru și portocaliu, îmbină modernul cu stilul clasic.

Conceptul va avea cel mai probabil un motor turbo, fie cel de 1,6 litri de la Clio RS, fie puternicul 2.0 de pe Megane. Pentru transmisie s-a optat pentru o cutie automată cu două ambreiaje.

În ceea ce privește viitorul model de serie, acesta va cântări doar 1.100 kg și va fi lansat în cadrul Salonului Auto Geneva 2016.

Vezi și GALERIE FOTO. Corvette istoric, readus la viață după ce a fost înghițit de un crater uriaș

Cele mai citite

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă