21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. SUV-urile, vedetele Salonului Auto Geneva 2015

GALERIE FOTO. SUV-urile, vedetele Salonului Auto Geneva 2015

Salonul Auto Geneva 2015 este deschis pentru public în perioada 5-15 martie 2015, iar zilele de 3 şi 4 martie sunt dedicate presei . Situat în complexul expoziţional Palexpo din Geneva, este cel mai mare şi mai important salon auto din Europa.

Supermaşinile şi SUV-urile sunt vedetele de la ediţia din acest an a salonului auto de la Geneva alături de modelele de serie, pe fondul creşterii rapide a pieţei de vehicule.  Producătorii de maşini vor să arate că au depăşit criza economică din ultimii ani deşi majoritatea modelelor de la Geneva din 2015 sunt fie prototipuri ,fie maşini care se vor produce într-o serie destul de mică.

Ferrari, Audi şi Aston Martin se află între brandurile care vor prezenta automobile sport de înaltă performanţă, în timp ce Renault, Honda, Hyundai şi Infiniti vin cu modele care ţintesc cumpărătorii de crossovere.

Renault Kadjar –maşina desenată de un român

Primul model Renault din istorie care ocupă un loc în segmentul SUV-urilor compacte prezentat în cadrul salonului ,noul Kadjar, a fost desenat de un român potrivit lui Jean-Christophe Kugler, şeful regiunii Eurasia în cadrul Renault. 

 Laurens van den Acker, designerul sef al Renault, a declarat că Centrul de design de la Bucureşti a avut o contribuţie importantă în proiectarea noului Renault Kadjar, prin intermediul designerului Victor Sfiazof cu ajutorul întregului grup francez “ A facut schita castigatoare, dar nu a putut urmari intreaga dezvoltare a masinii pe mai departe, fiindca a stat in Romania. Vine un punct cand vehiculul trebuie dezvoltat in stransa colaborare cu inginerii si cu strategii de produs, iar in acele etape el nu a fost implicat, insa nu e nicio indoiala ca fara contributia lui Victor, Kadjar nu ar fi aratat cum a arata azi “ a declarat francetul.

Kadjar se va alătura segmentului crossoverelor compacte, împreună cu Nissan Qashqai, structura celor două vehicule fiind comună în proporţie de 60%. Kadjar, care este puţin mai lung decât Qashqai, va intra la vânzare în Europa în luna iunie. Automobilul va fi disponibil cu tracţiune pe faţă şi tracţiune integrală.

Aston Martin va prezenta automobilul Vulcan, cu motor de 7 litri, V-12, de peste 800 de cai putere. Compania va construi numai 24 de astfel de supermaşini, care vor costa 2,8 milioane de dolari

Audi va veni cu a doua generaţie a automobilului R8, versiune cu motor V10, cel mai puternic şi rapid bolid de serie al companiei, care poate accelera de la 0 la 100 de kilomettri pe oră în 3,2 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 330 km/h

BMW va lansa Gran Tourer serie 2, al doilea minivan al brandului, cu şapte locuri, destinat familiilor tinere. Vehiculul, mai lung decât minivanul compact Active Tourer serie 2, va intra în vânzare în Europa şi China în luna iunie.

Ford va prezenta la Geneva Focus RS, o versiune performantă cu tracţiune integrală a vehiculului hatchback Focus. Automobilul va fi primul model RS care va fi comercializat în America de Nord, atunci când va intra la vânzare, anul viitor. RS este echipat cu un motor turbo de 2,3 litri şi 315 cai putere.

Mercedes-Benz este prezent la Geneva cu Mercedes-Maybach Pullman şi maşina de curse Mercedes-AMG GT3. Maybach Pullman este destinat şoferilor bogaţi, având dotări precum interior de piele, patru scaune în partea din spate, poziţionate faţă în faţă, şi un geam despărţitor care poate deveni opac prin apăsarea unui butor.

Dacia a adus  o editie aniversara pe toate modelele care s/au fabricat în ultimii  zece  ani de la reunirea grupului Renault cu Dacia. Editie speciala inseamna un albastru specific culoare speciala exterioara si pe anumite elemente dinauntru – cum ar fi covorasele.

Dacia a renunţat la cheie şi a adăugat un buton "start-stop" pentru modelul Duster. La capitolul noutati putem nota faptul că  masina va avea si un  motor pe benzina, de 1,2 litri, cu 125 CP.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă