16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. TOPUL Mașinilor compacte second-hand din România. Ce poți cumpăra cu...

GALERIE FOTO. TOPUL Mașinilor compacte second-hand din România. Ce poți cumpăra cu 3.500 euro în 2015

Compactele rămân în continuare nucleul principal al pieței auto la nivel mondial, modelele precum Volkswagen Golf, Ford Focus, Audi A3 și BMW Seria 3 fiind cele mai vândute din lume. Astfel de modele ajungă să fie cumpărate la doar câteva mii de euro de pe piața auto second-hand, una care în România se bucură de un mare succes.

Potrivite pentru plimbat la mare sau la munte, pentru traficul din oraș, dar și pentru ieșirile în zonele rurale, compactele rămân mașinile care reușesc să unească generații și să reprezinte, de regulă, cel mai bun raport între preț și ceea ce pot oferi.

Vezi în galeria foto de mai sus: TOPUL Compactelor second-hand din România, în funcție de preț (bazat pe primele 5 site-uri de vânzări auto și pe statisticile DRPCIV privind cele mai vândute modele – excluse variantele cele mai ieftine/scumpe).

Cu toate că tendința europeană este de a reduce vârsta medie a parcului auto, mașinile rulate au reprezentat mereu o alternativă atractivă pentru persoane care au preferat să-și asume unele riscuri pentru un "discount" de peste 50% din preţul pe care l-ar avea o mașină nouă. Uneori, mașinile rulate se dovedesc a fi o afacere foarte bună, însă doar dacă achiziția este făcută cu mare grijă de către cumpărător, respectând sfaturile specialiștilor.

Lansarea an de an a noi mașini face ca devalorizarea unor mărci să fie foarte accentuată, astfel că modele care în urmă cu cinci ani puteau fi cumpărate cu 14.000 euro din show-room ajung să coste mai puțin de jumătate, în 2015, pe piața de rulate. Dacă Renault se numără printre producătorii cu cea mai rapidă devalorizare, BMW se află la polul opus.

Printre mărcile cel mai bine vândute pe piața de rulate din România se numără: Volkswagen, Opel, Ford, Audi, BMW și Skoda. Spre deosebire, Dacia, liderul pieței de vehicule noi, nu se află în topul celor mai bine vândute mașini la mâna a doua.

Indiferent de preț sau de marcă, specialiștii recomandă verificări ample înainte de achiziționarea unei mașini second-hand. Alegerea unui service de către client sau cel puțin verificarea mașinii de către propriul mecanic sunt două lucruri obligatorii.

Cele mai citite

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...
Ultima oră
Pe aceeași temă