18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Topul celor mai ieftine decapotabile din România. Ce poți cumpăra...

GALERIE FOTO. Topul celor mai ieftine decapotabile din România. Ce poți cumpăra cu 2.500 euro la mâna a doua

Piața auto duce o luptă strânsă pe segmentul decapotabilelor, modele care depășesc frecvent prețuri de 15.000 – 20.000 euro. Sumele scad considerabil pe piața de rulate, unde un model cu o vechime de maximum 10 ani poate fi achiziționat cu doar câteva mii de euro.

De la modele precum Peugeot 206 CC și până la Mercedes CLK sau BMW Z4 Roadster, opțiunile pentru fanii modelelor cu acoperiș mobil sunt variate. 

România liberă propune un top al decapotabilelor rulate, cu o vechime de maximum 10 ani, disponibile la prețuri de până la 20.000 euro. Vedeți GALERIA FOTO de mai sus. (prețurile sunt cele medii de pe piața din România și nu includ versiuni de vârf sau ediții speciale)

Dincolo de aspectul financiar, care îi poate face pe unii să se îndrepte către o decapotabilă la mână a doua, aceste modele înglobează frânturi de istorie din lumea auto. Unele dintre ele, la momentul lansării pe piață, au dat lovitura mai ales prin raportul calitate – preț, altele s-au impus prin tehnologii de ultimă oră, însă fiecare dintre ele au văzut lumina reflectoarelor la cele mai prestigioase saloane auto, cum ar fi Paris sau Frankfurt.

Vezi și GALERIE FOTO. TOP Decapotabile NOI, gata de scos la plimbare în 2015. Ce prețuri au

Piața auto de rulate din România continuă să fie de câteva ori mai mare decât piața mașinilor noi. Cu toate acestea de multe ori clienții sunt expuși la numeroase riscuri: kilometraj dat peste cap, defecte ascunse (sesizabile doar dacă mașina este urcată pe o rampă), sau chiar probleme în ceea ce privește actele.

Citește și FOTO. Noul Hyundai Creta, primele imagini oficiale. Luptă între crossovere asiatice

Din acest motiv, achiziționarea unei mașini rulate, mai ales că de regulă este vorba despre încercarea clientului de a economisi, trebuie făcută chiar cu mai multă atenție decât în cazul cumpărării unui autovehicul nou. De asemenea este aproape obligatoriu, după cum recomandă chiar și site-urile de vânzări auto, să se apeleze la serviciile unui mecanic auto.

Vânzările de mașini decapotabile noi au început să cunoască noi creșteri în Europa în anul 2015, iar această tendință ar putea fi observată la finalul acestui an și pe piața second-hand. Cele mai multe decapotabile, comercializate, sunt din clasa compactă, având în vedere că pe segmentele hatchback-urilor compacte și a crossoverelor producătorii auto continuă să înregistreze creșteri. 

 

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă