20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialÎn ciuda scandalului emisiilor, vânzările Volkswagen CRESC

În ciuda scandalului emisiilor, vânzările Volkswagen CRESC

Grupul Volkswagen a înregistrat în primul trimestru din 2016 o creştere a vânzărilor pe plan global de 0,8%, la 2,51 milioane de vehicule, deşi popularitatea producătorului auto german este în declin, din cauza scandalului emisiilor, transmit AP şi Reuters, citate de Agerpres.

Livrările au urcat în primele trei luni ale anului cu 3,3% în Europa şi cu 6,4% în China, dar au scăzut cu 5,7% în SUA. 

În martie, vânzările grupului Volkswagen pe plan global au scăzut cu 0,2%, la 967.100 vehicule. 

Pe piaţa din SUA livrările au înregistrat luna trecută un declin de 3,7%, în timp ce în China şi Europa au crescut cu 4% şi, respectiv, 2,7%. 

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Din cauza acestui scandal, Volkswagen ar urma să anunţe la finele acestei luni o pierdere uriaşă pentru anul 2015 şi pentru prima dată după anii 1980 ar putea să nu acorde dividende acţionarilor. 

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

După căpșuni franțuzești, orez sârbesc și gulaș unguresc, avionul lui Xi a avut propulsie bio

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Republicii Populare Chineze și al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, a avut noroc că avioanele de linie supersonice nu au...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă