17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialJaguar: F-Type Project 7 roadster doar în producție limitată

Jaguar: F-Type Project 7 roadster doar în producție limitată

La fel ca McLaren cu MSO 650S, Jaguar a folosit Festivalul de Viteza Goodwood de anul acestea pentru a face debutul unei mașini, trecând-o pe aceasta de la concept la producție limitată. Pentru Jaguar aceasta esste F-Type Project 7, un roadster pregătit deja de drum, cu două locuri, descris ca fiind "maşina cea mai axată pe performanţă din gama foarte apreciată F-Type" şi cel mai rapid şi mai puternic produs de Jaguar până acum.

Din punctul de vedere al stilului, versiunea de producţie este o tranziţie curată de la concept, finisând problemele pe care le avea conceptul atunci când a apărut pentru prima dată în 2013 la Goodwood în doar câteva luni.

Project 7 este compact şi are un design minimalist care inspiră putere şi face un compromis între estetică şi aerodinamică.

Cântărind 1.585 de kilograme, Project 7 este cu 80 kg mai uşor decât decapotabila F-Type V8 S. Cea mai evidentă diferenţă este numărul de pasageri. Conceptul avea un singur scaun, dar versiunea de producţie Project 7 are şi un scaun de pasager în plus şi bare de protecţie atât pentru şofer, cât şi pentru pasager.

În acelaşi ton de maşină de curse, parbrizul este mai mic, iar toată maşina este concepută în aşa fel încât să fie cât mai aeriodinamică. Conform celor de la Jaguar, Project 7 are cu 177% mai multă forţă decât decapotabila F-Type.

Maşina are un motor pe petrol V8 de cinci litri care ajunge la 423kW cu 18 kW decât Coupe-ul R F-Type. Project 7 poate atinge 100 km/h în doar 3,8 seunde şi are viteza limitată electronic la 300 km/h.

Interiorul Project 7, cât există deoarece e foarte mic, e dominat de scaune ca de maşini de curse de fibră de carbon.

Project 7 va fi disponibil în culorile Ultra Albastru, Roşi Caldera, Verde Britanic de Curse, Black Ultimate şi Alb Glacial.

Jaguar F-Type Project 7 va fi construit de mână în centrul tehnic al acestora din West Midlands într-o ediţie limitată de până la 250 de astfel de maşini, fiecare dintre ele primind o placa cu numere individuale semnate de Callum. Livrările încep la jumătatea lui 2015, iar preţul acestora este de 230.000 de dolari.

Cele mai citite

A luat campionatul și pleacă de la FCSB! Cu ce echipă s-a înțeles Ovidiu Popescu

După opt sezoane petrecute la FCSB, Ovidiu Popescu s-a despărțit de noua campioană a României și va evolua în sezonul următor la Universitatea Cluj,...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan: “Bilanțul lui este matematic zero”

Candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, Sebastian Burduja, a criticat dur activitatea actualului edil, Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută...

Curtea Penală Internațională cere arestarea șefilor Hamas dar și a premierului Netanyahu

Curtea Penală Internațională (CPI) cere arestarea principalilor lideri ai grupării Hamas dar și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Karim Khan, procurorul șef al CPI, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă