10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialLamborghini Countach LP400 sparge bariera de 1 milion de dolari la vânzare

Lamborghini Countach LP400 sparge bariera de 1 milion de dolari la vânzare

Un Lamborghini Countach LP400 din 1975, numit și "Periscopica", a fost vândut pentru 1,21 milioane de dolari la o licitație organizată de Bonhams pe 1 iunie, în Greenwich, Anglia, stabilind un record pentru acest model.

Lamborghini Countach este unul dintre cele mai cunoscute automobilele realizate vreodată, iar numele modelului vine de la dezvelirea prototipului din 1971, când un membru al presei a exclamat "Countach! ", un regionalism italienesc, utilizat de către bărbați când văd o femeie frumoasă.

Interesant este că "Periscopica" se referă la un periscop montat pe acoperiș utilizat de către Countach pentru că acest model nu are lunetă. Lumina reflectată în oglinda retrovizoare printr-un canal din acoperiș îi dă șoferului o idee despre ce se află în spatele mașinii.

Probabil vă gândiți de ce Countach nu a rupt bariera de 1 milion de dolari până acum? Adevărul este că la o licitație organizată anul trecut de către cei de la Bonhams, un model Lamborghini Countach LP400 din 1975, a fost vândut contra sumei de 836.000 de dolari.

Acest model care a rupt bariera de 1 milion de dolari a aparținut unei singure familii din anul 1978, iar interiorul mașinii este imaculat pentru o mașină veche de 39 de ani. Este unul dintre cele mai bine conservate exemplare de pe piață, cu un kilometraj redus și o estetică exterioară de invidiat. Câștigătorul licitației, ce se afla în primul rând, a dus un război cu mulți alți ofertanți prin telefon.

Se spune că modelele LP400 arată cel mai bine în culori neobișnuite, fie pasteluri luminoase ca acesta, sau în tonuri de pâmânt, cum ar fi culoarea verde închis.

Sursă foto: http://www.autoweek.com

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă