8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialLovitură pe piața auto: Mercedes-Benz a revenit pe locul 2 mondial, după...

Lovitură pe piața auto: Mercedes-Benz a revenit pe locul 2 mondial, după 5 ani de zile

Lupta de la vârful clasei premium de pe piața auto a încheiat un nou capitol, luna aceasta, după ce Mercedes-Benz i-a depășit pentru prima dată, în ultimii cinci ani, pe rivalii de la Audi.

Mercedes a devansat Audi în primele opt luni ale anului și a urcat pe locul al doilea în topul producătorilor de automobile de lux, în funcţie de vânzări. 

Citește și FOTO. Mercedes G500 4×4 Brabus: Mastodont de 3 TONE cu performanțe de HOT hatchback

Mercedes a vândut, în intervalul ianuarie – august, 1,19 milioane de vehicule, cu 10.880 de unităţi mai mult decât rivalii de la Audi, care au înregistrat vânzări de 1,18 milioane unităţi. 

Mutarea a venit în contextul în care atât Audi, cât și BMW au probleme pe piața din China, acolo unde au cunoscut mari creșteri în ultimii ani. Mercedes nu doar că a crescut pe piața chineză, dar a avut de câștigat și de pe urma vânzărilor noului Clasa C și a SUV-urilor sale, în creștere.

Citește și NOUL Hyundai Tucson, lansat în România. Ce prețuri are și cum arată SUV-ul coreean

“Anticipăm că Mercedes va devansa Audi în 2015 şi va rămâne înaintea acesteia în următorii doi ani”, a declarat Marc-Rene Tonn, analist la Warburg Research în Hamburg, conform Bloomberg.

Încetinirea creşterii economice și problemele de pe piața de capital, din China, s-au resimțit și pe piața auto. Cea mai mare piaţă auto din lume, cea chineză a coborât în luna iulie la cel mai redus nivel din ultimele 17 luni, după care s-a redresat ușor în august.

Pentru Mercedes principalul obiectiv rămâne recăpătarea locului 1 mondial de la BMW.

Citește și FOTO. NOUL Mercedes Clasa S Cabrio, lansat oficial. Cum arată limuzina decapotabilă cu 585 CP

 

 

Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...

“Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public și să explice toate aceste acuzații”, declară liderul PSD, Marcel Ciolacu

"Domnul Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public, în fața presei, și să explice toate aceste acuzații", a declarat liderul PSD, premierul Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă