13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialMarchionne s-ar putea retrage de la conducerea gigantului Fiat-Chrysler în 2018

Marchionne s-ar putea retrage de la conducerea gigantului Fiat-Chrysler în 2018

Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat-Chrysler, s-ar putea retrage de la conducerea gigantului auto, a cărui fuziune urmează să se încheie pe 12 octombrie. Italianul are de gând să renunțe la funcția sa începând cu 2018.

"Nu am de gând să revin asupra decizie. Am terminat; să-i lăsăm pe niște tineri să se ocupe mai departe. Sunt unele lucruri pe care le va face viitorul CEO, total diferite de ceea ce fac eu acum", a declarat Marchionne în cadrul unui interviu pentru Businessweek, citat de ANE.

Marchionne, 62 de ani, are dus până la capăt un plan pe cinci ani pentru extinderea și consolidarea colosului Fiat-Chrysler, a cărui fuzionare urmează să fie încheiată în mod oficial pe data de 12 octombrie. Planul de aproximativ 50 miliarde euro include dezvoltarea unor noi modele, dar și revitalizarea brandului Alfa Romeo. 

Marchionne a ajuns la șefia Fiat în 2004, iar de atunci grupul și-a triplat veniturile și profitul operațional. Fiat a încheiat în acest an achiziționarea completă a producătorului auto Chrysler, urmând ca din data de 12 octombrie grupul să fie recunoscut ca o entitate inclusiv la nivel juridic. Pe data de 13 octombrie se vor vinde primele acțiuni FCA (Fiat-Chrysler Automobiles).

Cele mai citite

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă