10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMaşinile "eficiente ecologic", premierele de la Salonul Auto de la Paris

Maşinile “eficiente ecologic”, premierele de la Salonul Auto de la Paris

Peugeot şi Citroen vor prezenta fiecare concepte care utilizează materiale ultrauşoare şi trenuri de rulare hibrid, cu aer comprimat, pentru a reduce consumul până la 2 litri de benzină la o sută de kilometri, informează MediafaxRenault va prezenta la rândul său un nou concept hibrid uşor, cu un consum de un litru de benzină la o sută de kilometri.

"PSA şi Renault se descurcă bine pe frontul eficienţei carburantului în Europa. Ambii producători au game de vehicule concentrate pe categoriile de vehicule mici, au experienţă solidă în tehnologia diesel şi s-au orientat către reducerea motoarelor", a declarat Ian Fletcher, analist la IHS Automotive, pentru Automotive News Europe.

Între vehiculele concept care vor fi prezentate la Paris se află C4 Cactus Airflow 2L (Citroen), 208 HYbrid Air 2L Demonstrator (Peugeot) şi Eolab (Renault).

O parte, nedezvăluită, din fondurile utilizate de producătorii francezi pentru crearea conceptelor provin de la guvernul francez, care în 2009 a acceptat să pună la dispoziţia acestora câte 3 miliarde de euro, sub formă de finanţare de urgenţă, prin împrumuturi cu dobânzi scăzute. La momentul anunţării împrumuturilor, PSA a precizat că va utiliza cea mai mare parte din bani pentru dezvoltarea de vehicule cu consum de carburant şi emisii poluante reduse. Renault a anunţat la rândul său că va folosi fondurile de la stat pentru dezvoltarea de vehicule cu emisii de dioxid de carbon zero sau aproape de zero.

Grupul Volkswagen a introdus anul trecut o versiune a unui automobil cu consum de carburant ultra-scăzut. Potrivit VW, modelul hibrid cu două locuri XL1 este cel mai eficient automobil de serie din lume, cu un consum de 0,9 litri de motorină la o sută de kilometri.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă