9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCâte accidente au făcut mașinile autonome Google în 6 ani de teste

Câte accidente au făcut mașinile autonome Google în 6 ani de teste

Mașinile autonome, dezvoltate de Google, au ajuns la 6 ani de zile de când sunt testate pe șoselele americane. După 2,7 milioane kilometri parcurși, mașinile au fost implicate în 11 accidente.

Compania Google a emis un raport privind dezvoltarea mașinii autonome, după ce în presa americană au apărut critici cu privire la acest proiect, unul despre care puține lucruri sunt făcute publice și mai ales după ce au fost înregistrate 3 accidente cu astfel de mașini doar în ultimele 9 luni. Google arată că în total au fost implicate în 11 accidente mașinile sale, dar mai menționează în raport că niciodată nu a fost de vina sistemul autonom.

Citește și FOTO. Opel Astra va ajunge la a 11-a generație la Salonul Auto de la Frankfurt

“Niciodată nu a fost vina mașinii autonome pentru accidentul în care a fost implicată. Toate cele 11 accidente au avut s-au soldat doar cu daune materiale minore și fără victime,” a spus Chris Urmson, responsabilul de proiect. Reprezentanții Google spun că de cele mai multe ori mașinile lor au fost lovite, de regula în timp ce așteptau la semafor. Astfel compania dă vina pe șoferii imprudenți, care ar încerca să forțeze trecerea în intersecții atunci când apare culoarea roșie a semaforului. 

Totuși presa americană arată că este imposibil să fie cercetate aceste accidente și să fie verificate teoriile emise de companie deoarece Google nu oferă prea multe informații despre activitățile din cadrul proiectului, iar legea îi dă dreptul la confidențialitate. 

Sistemele autonome ale Google sunt testate pe modele Lexus RX. Departamentul de Vehicule Motorizate din SUA a acordat licență pentru a fi conduse pe drumurile publice, până acum, doar pentru 48 dintre mașini. În cei 6 ani de când a demarat proiectul, au fost parcurși 2,7 milioane kilometri, dintre care 1,5 doar în regim autonom.

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă