15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMercedes riscă EXCLUDEREA excluderea din Marele Circ

Mercedes riscă EXCLUDEREA excluderea din Marele Circ

Echipa Mercedes AMG va compărea în faţa Tribunalului Internaţional al FIA, după ce a efectuat o sesiune privată de teste cu furnizorul unic de pneuri în Formula 1, Pirelli, a anunţat, joi, forul de la Paris, conform Mediafax.

Dacă va fi găsită vinovată, echipa Mercedes riscă depunctarea în clasamentele generale, sancţiunile putând ajunge chiar la excluderea din Campionatul Mondial de Formula 1, informează autosport.com.

În schimb, testele efectuate de Ferrari cu Pirelli, în 23-24 aprilie, cu un monopost din 2011, au fost considerate regulamentare.

Tribunalul Internaţional al FIA este o instanţă independentă, formată din 12 membri, care judecă pe baza regulamentelor forului mondial.

La Marele Premiu al Principatului Monaco, desfăşurat la 26 mai, Red Bull şi Ferrari au înaintat comisarilor FIA un protest oficial după ce s-a descoperit că Pirelli şi Mercedes au efectuat o sesiune secretă de teste de trei zile (15-17 mai), în condiţiile în care testele sunt interzise pe parcursul sezonului.
 
Red Bull şi Ferrari au acuzat Mercedes că a încălcat articolul 22.4 din regulamentul sportiv, potrivit căruia testele pe parcursul sezonului sunt interzise, cu câteva excepţii. Echipele rivale nu au fost informate de testul efectuat de Mercedes, care a presupus nu numai folosirea monopostului F1W04 din acest sezon, ci şi participarea piloţilor titulari, Nico Rosberg şi Lewis Hamilton. Adversarii cred că Mercedes poate beneficia astfel de un important avantaj tehnic în lupta pentru titlurile mondiale, în condiţiile în care Pirelli va schimba compoziţia pneurilor pentru restul sezonului.
 
Între-un comunicat din 27 mai, FIA preciza că Pirelli trebuia să fi oferit tuturor echipelor posibilitatea de a testa. La începutul lunii mai, Pirelli a cerut FIA permisiunea de a efectua o serie de teste, iar forul automobilistic mondial a sfătuit constructorul de pneuri să ofere tuturor echipelor această posibilitate, pentru a asigura echitatea sportivă.
 
“După această comunicare, FIA nu a mai primit niciun fel de informaţii despre un posibil test de la Pirelli sau de la Mercedes-AMG. Mai mult, FIA nu a primit o confirmare că tuturor echipelor li s-a oferit oportunitatea de a lua parte în acest test”, a menţionat Federaţia Internaţională de Automobilism, în acel comunicat.
 
Adversarii germanilor speculează că Mercedes AMG caută o soluţie după ce a avut mari probleme cu uzura pneurilor în acest început de campionat, în ciuda faptului că echipa a înregistrat rezultate excelente în calificări.
Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă