11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialNoi reguli privind circulația rutieră. Ce se spune despre PARCAREA pe...

Noi reguli privind circulația rutieră. Ce se spune despre PARCAREA pe TROTUAR

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat, luni, că prin iniţiativa proiectului de lege de modificare a Ordonanţei 195/2002 se intenţionează instituirea regulii interzicerii parcării pe trotuar. 

“Singura excepţie va fi aceea în care administratorul drumului public poate permite, cu avizul poliţiei rutiere, oprirea sau staţionarea, parţial sau total, a vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate şi semnalizate în mod corespunzător”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) preluat de Agerpres.

Precizarea vine în contextul interesului mass-media faţă de noile propuneri legislative privind modificările aduse codului rutier pe aspectul parcării autovehiculelor pe trotuare. 

Excepţia la care MAI face referire are în vedere situaţiile în care dimensiunile trotuarului pot permite inclusiv parcarea de vehicule, administratorul drumului urmând a semnaliza posibilitatea de oprire sau staţionare pe trotuar şi marca zona destinată parcării sau staţionării, după caz. Numai în aceste situaţii este posibilă parcarea pe trotuar a vehiculelor. 

“Norma se regăseşte la art. 1176 alin. (2), ca obligaţie a administratorului drumului public. Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, urmează a fi aduse modificări, în acord cu aceasta şi regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, aspect prevăzut la art. VI din proiectul de lege”, se mai arată în comunicatul MAI.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...

Endrick, la doar 17 ani, are o iubită model. Momente inedite după Spania – Brazilia

Tânărul fotbalist Endrick, în vârstă de doar 17 ani, a reușit să strălucească din nou în tricoul naționalei Braziliei, de această dată într-un meci...
Ultima oră
Pe aceeași temă