15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNoua Dacia City apare în 2016

Noua Dacia City apare în 2016

Având în vedere succesul din ultimii ani pe piața auto din Europa, cei de la Dacia au găsit rețeta de succes pentru a construi un nou model la numai de 5000 de euro până în 2016: Dacia City.

Cel mai eficient plan pentru cei de la Dacia ar fi să construiască acest model nu in România sau Maroc, ci la partenerul Lada din Rusia, unde exista capacitate de producție liberă și forța de munca este ieftină. Dacia Mini ar urma sa coste 5000 euro în Europa, dotarea standard incluzând ESP, ABS și două airbaguri.

La momentul actual, cea mai ieftina Dacie este modelul Logan 1.2 Acces de 75 CP, oferit la un prețde 6.890 euro (Sandero cu același motor costă 7.090 euro). Astfel, Dacia mini ar fi cu 1890 euro, respectiv 2.090 euro mai ieftină decât cele două modele.

Noua Dacia mini se va încadra în clasa mini, utilizând platforma lui Logan/Sandero și având o lungime de 3,60 metri. Avantajul acestei mașini față de concurență, constă în oferirea unui spațiu mai mare la interior..

Prin proiectul Dacia City,costul producției, mâna de lucru, marketingul și distribuția ar trebui acoperite din vânzare, ceea ce pare destul de dificil la o primă privire.

Însă prețul de 5.000 de euro ar putea pune în pericol afacerea în sine, după cum comentează cei de la Autobild.

Și asta pentru ca Dacia și Renault trebuie sa asigure nu numai o mașina mică și ieftină, dar și una care să ofere siguranța pasagerilor săi.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă