12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Noul Audi R8 Spyder, una dintre vedetele Salonului Auto de la...

FOTO. Noul Audi R8 Spyder, una dintre vedetele Salonului Auto de la New York

Una dintre vedetele Salonului auto de la New York, desfășurat în ultimele zile, a fost noua decapotabilă Audi R8 Spyder.

Producătorii germani ai acestui model decapotabil s-au bazat pe versiunea coupe, Audi R8, care a avut deja succes. Decapotabila cântărește 1612 kilograme, fiind cu 158 de kilograme mai grea decât modelul coupe, datorită șasiului modificat. Totuși, în comparație cu versiunea coupe, la Spyder a crescut ponderea elementelor din materiale ultraușoare, cum ar fi aluminiul și fibrele din carbon.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu noul Audi R8 Spyder.

Motorul V10, de 5,2 litri și 540 de cai putere, preluat de la coupe, îi permite lui Spyder o accelerație de la 0 la 100 kilometri pe oră în 3,6 secunde, adică doar cu o zecime de secundă mai mult decât în cazul modelului coupe. Viteza maximă a lui Spyder este de 318 kilometri la oră.

Conform datelor furnizate de producători, consumul mediu este de 11,7 litri la 100 de kilometri, iar emisiile de CO2 sunt de 277 grame pe kilometru.

Prețul de vânzare al noului model ar putea fi de circa 140.000 de euro.

Salonul Auto de la New York se desfășoară în perioada 25 martie – 3 aprilie 2016. Sunt prezentate peste 1000 de automobile și de autocamioane. Manifestarea este considerată cel mai mare salon auto organizat vreodată pe continentul nord-american.

Deși majoritatea exponatelor au propulsie clasică – tradițională în SUA, la expoziție sunt aduse și nouă modele de automobile electrice. Acestea sunt Chevrolet Spark EV, Chevrolet Volt, Fiat 500 E, Ford Focus Electric, Ford Fusion Engergi, Kia Soul EV, Nissan Leaf, Toyota Prius Prime Plug – In și Volkswagen E – Golf.

La rândul ei, compania Hyundai prezintă conceptul unui automobil de sport hibrid, denumit Genesis.

Citește și: Foto: Barack Obama a vizitat Salonul Auto de la Detroit. Ce mașină a testat

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă