23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialOpel estimează creştere pentru 2014. Nu mai vrea reduceri de costuri!

Opel estimează creştere pentru 2014. Nu mai vrea reduceri de costuri!

Karl-Thomas Neumann, CEO Opel şi preşedinte al GM Europa, declară că anul 2014 va aduce suficientă creştere pentru producătorul european al GM, astfel că nu va mai fi nevoie de noi reduceri ale bugetelor, potrivit Sueddeutsche Zeitung, citat de Automotive News Europe.

Anii de recesiune de la Opel ar putea lua sfârşit în viitorul apropiat, şeful companiei aşteptându-se ca în 2016, Opel să intre pe profit, deşi admite că greutăţile vor continua şi anul viitor. Spre sfârşitul lui 2014 va fi finalizat procesul de restructurare a fabricii din Bochum, în total circa 3300 de angajaţi urmând să-şi piardă locul de muncă. Însă dincolo de restructurările programate, CEO-ul Opel nu vede în viitor alte reduceri de costuri.

Citeşte şi FOTO Noul Lamborghini Huracan. URAGANUL care îl înlocuieşte pe Gallardo UPDATE

“Dacă nu va veni sfârşitul lumii, ar trebui să continuăm să creştem şi atunci nu va mai fi nevoie de alte tăieri de costuri în plus,” a declarat Karl-Thomas Neumann.

GM are un plan de revitalizare pentru Opel, în valoare de 4 miliarde euro şi o strategie care va fi implementată indiferent de schimbările care se vor produce la bordul de conducere al GM, din SUA, de curând funcţia de CEO revenindu-i americancei Mary Barra, care îl va înlocui pe Dan Akerson. Neumann spune că este un membru vechi în structurile de conducere ale GM şi că va milita mereu în favoarea Opel. “Răspund de General Motors în Europa, astfel că reprezint Europa la Detroit. Reprezint Opel şi voi lupta pentru această marcă.”

Tot din planurile lui Neumann face parte şi continuarea colaborării cu grupul francez PSA, în ciuda faptului că GM a anunţat că va întrerupe proiectele comune şi va vinde cele 7 procente pe care le deţine la PSA.

Tot anul acesta GM a luat decizia de a întrerupe existenţa mărcii Chevrolet în Europa, pentru a lăsa brandul Opel să se dezvolte mai bine. În primele unsprezece luni ale anului Opel a vândut în UE, piaţa sa principală, 743.821 unităţi, cu 2,9% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut, conform Asociaţiei Constructorilor Auto Europeni (ACEA).

 

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă