13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPiața auto la 9 luni: România, printre cele mai mari creșteri din...

Piața auto la 9 luni: România, printre cele mai mari creșteri din UE

Piața auto din UE a crescut pentru a treisprezecea lună consecutiv, în septembrie. România ocupă un loc fruntaș, cu o creștere de 25,5% în primele 9 luni ale anului, față de perioadă similară a anului trecut.

Doar trei țări din UE depășește România în primele 9 luni ale anului, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA): Portugalia (+35,3%), Irlanda (+29,8%), Croația (+25,8%). Însă în Croația totalul mașinilor comercializate este la jumătate față de România.

În total, în România au fost comercializate în perioada ianuarie – septembrie 2014 un număr de 51.564, față de 41.073, câte au fost vândute în aceeași perioadă a anului trecut. Pentru România este cea de a cincisprezecea lună consecutiv de creștere.

Grupul Renault a obținut cea mai mare creștere, în UE, din rândul giganților auto, înregistrând un plus de 15,9% în primele 9 luni ale anului, față de perioada similară a anului trecut. Dacia a înregistrat un volum al vânzărilor de 273.743 unități, față de 211.955, ceea ce se traduce printr-o creștere de 29,2%. Singurul producător care depășește compania de la Pitești este Mitsubishi, însă la un volum de 4 ori mai mic.

În total piața mașinilor noi din UE a numărat în primele 9 luni ale anului aproximativ 9,6 milioane autoturisme, o creștere cu 6,1% față de anul trecut. Volkswagen rămâne în continuare cea mai vândută marcă din UE, cu 1,17 milioane unități, o creștere de 4,8%. De asemeni cea mai mare piață europeană este tot Germania, cu un volum de 2,28 milioane unități, cu 2,9% mai mult decât anul trecut. Printre piețele care mai depășesc 1 milion unități la 9 luni se numără: Marea Britanie (1,96 milioane), Franța (1,34 milioane) și Italia (1,04 milioane).

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă