17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialPremiere mondiale în seria 7 de la BMW

Premiere mondiale în seria 7 de la BMW

Producătorul german de autoturisme de lux va prezenta, la ediţia din acest an a Salonului Internaţional Auto de la Geneva, care va avea loc între 3 și 13 martie, trei sedanuri hybrid plug-in.

Prestigioasa navă-amiral a recent lansatei game BMW Seria 7, M760Li xDrive, va avea un motor V12 pe benzină, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo. Motorizarea pe benzină dezvoltă 441 kW/600 CP (consum mediu mixt: 12,6 l/100 km; emisii CO2: 294 g/km), acoperă sprintul de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde  şi atinge o viteză maximă de 250 km/h (limitată) sau 305 km/h (limitată) în echiparea cu pachet M Driver.

De asemenea, BMW vine cu trei sedanuri hybrid plug-in, incluse în luxoasa serie 7. Cu variante hybrid plug-in pe patru modele, de la  Seria 2 la  Seria 7, BMW a făcut disponibilă această tehnologie pe o gamă largă de modele – de la clasa compactă la segmentul de lux. Toate modelele hybrid plug-in  utilizează deja experienţa BMW i atunci când vine vorba de motoare electrice, celule de acumulatori şi sisteme electronice de control. Pentru ca strategia amplă  de electrificare să fie vizibilă din exterior, toate modelele iPerformance vor afişa un logo BMW și pe aripa faţă, elemente albastre specifice  în grila radiatorului şi butucii roţilor, dar şi un logo eDrive pe montantul C.

Puterea noilor modele hybrid plug-in  Seria 7 provine de la un motor pe benzină, cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi un electromotor, care împreună generează un maxim de 240 kW/326 CP. Noul 740e iPerformance, cu ampatament standard, şi noul 740Le iPerformance, cu ampatament lung, combină dinamica superioară cu un consum mediu măsurat în ciclul de consum UE de doar 2,1 l/100km, un consum de electricitate de 12,5 kWh şi emisii CO2 de 49 g/km. La noul BMW 740Le xDrive iPerformance (consum mediu mixt: 2,3 l/100 km; emisii CO2: 53 g/km), tracţiunea integrală inteligentă distribuie – permanent şi în funcţie de situaţie – puterea combinată a motorului termic şi a electromotorului către roţile faţă şi cele spate.

Variantele hybrid plug-in ale noului BMW Seria 7 permit ca cel mai înalt nivel al plăcerii condusului, al confortului pe distanţe lungi şi al luxului să fie experimentat în combinaţie şi cu o mobilitate integral electrică, cu zero emisii locale. Prin aceasta, ele reprezintă cea mai riguroasă implementare de până acum a Efficient Dynamics în automobilele mărcii.

740e iPerformance se remarcă printr-o viteză maximă în modul electric de 140 km/h şi o acceleraţie de 0-100 km/h de 5,6 secunde (5,7 pentru versiunea cu ampatament lung şi 5,5 pentru versiunea xDrive) şi o autonomie în mod electric de 40 km* (37 km pentru versiunea xDrive).

Va fi prezentat un model special i8 Protonic Red Edition

Anul trecut 5.456 de unităţi BMW i8, model propulsat de com­binaţia între un motor termic turbo cu trei cilindri şi un electromotor, au fost vândute în întreaga lume în 2015. Tehnologia hybrid plug-in inovatoare a automobilului furnizează o putere totală de 266 kW/362 CP. BMW i8 va fi o prezenţă pe piaţă şi mai atractivă printr-o serie de modele în ediţie specială, iar primul dintre acestea va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

Noile apariţii oferă clienţilor şi mai multe posibilităţi de a deţine un automobil cu adevărat special. Aceste calităţi sunt întruchipate de noul BMW i8 Protonic Red Edition prezentat la Geneva, ale cărui accente şi dotări cu echipamente exclusive oferă un nou nivel de personalitate şi reprezintă începutul unei serii de ediţii speciale ale inovatorului automobil sport hybrid plug-in.  

 

Cele mai citite

Trafic de droguri la Constanța. O persoană a fost reținută

La data de 14 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au luat măsura...

Impactul Plafonării Prețurilor asupra Ratei Inflației: Analiza Politicilor PSD

Introducere la Contextul Economic Actual Banca Națională a României (BNR) a publicat recent un raport care arată că măsurile de plafonare a prețurilor inițiate de...

Lawrence Wong a depus miercuri jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al Singapore

Lawrence Wong a depus jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al statului Singapore și este doar al patrulea lider de la independență, încheind...
Ultima oră
Pe aceeași temă