12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRenault a deschis o uzină în Algeria, pentru noul Symbol

Renault a deschis o uzină în Algeria, pentru noul Symbol

Constructorul francez Renault a anunțat că a deschis o uzină, în Algeria, dedicată procuerii noului model Symbol. Uzina are o capacitate de producţie de 25.000 de vehicule pe an iar producția va începe peste numai câteva zile, informează un comunicat al grupului francez.

Uzina Renault Algérie Production are în prezent 350 de angajaţi, unii dintre aceştia urmând cursuri de specializare în uzinele grupului Renault-Nissan, inclusiv în România, scrie Mediafax.

Fabrica are o linie de producţie cu o capacitate de 25.000 de vehicule pe an, grupul francez luând în calcul extinderea la 75.000 de unităţi pe an în următoarea perioadă.

Renault va produce noul model Symbol în Algeria, maşină care este deja apreciată în această ţară datorită preţului scăzut şi a echipamentului de calitate. De asemenea, Renault Symbol va fi primul autoturism din Algeria echipat cu sistem de navigare GPS, se arată în comunicatul emis de grup.

La inaugurarea uzinei, amplasată în regiunea Oran, au fost prezenţi preşedintele Renault, Carlos Ghosn, premierul Algeriei, Abdelmalek Sellal, precum şi mai mulţi miniştri francezi şi algerieni.

Construcţia fabricii din Algeria a început în luna septembrie a anului trecut, mai scrie Mediafax.

Algeria este a doua mare piaţă din Africa pentru Renault, cu peste 300.000 de maşini vândute în 2013. La finalul lunii septembrie, Renault avea o cotă de piaţă de peste 25% în Algeria.

În România, Renault deţine uzina de la Mioveni, cu o capacitate de producţie de 350.000 de vehicule pe an.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă