8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialS-au modificat clauzele RCA. Ce vehicule NU au nevoie de Carte Verde

S-au modificat clauzele RCA. Ce vehicule NU au nevoie de Carte Verde

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis că pentru vehiculele care nu pot circula în afara României, asiguratorii vor emite doar polita RCA, fara Carte Verde, informează Agerpres.

Decizia a fost luată miercuri, a anunțat Mișu Negrițoiu, președintele ASF.

Excluderea Cărții Verzi de la calculul daunalității, pentru transportul local de persoane, este una dintre cererile transportatorilor care au protestat la finele anului trecut in București.

Potrivit normei modificate, asigurătorii vor emite numai poliţa RCA, fără Carte Verde, pentru acele vehicule care nu pot circula în afara ţării din cauza limitărilor tehnice sau juridice, categorie din care fac parte tractoarele cu regim special de înmatriculare sau mijloacele de transport în comun. 
“Dacă ai o maşină personală şi, tehnic şi juridic poţi călători în străinătate, nu eşti scutit de Carte Verde”, a explicat preşedintele ASF. 

Norma va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă