5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSAM 2015: A patra ediție a adus noi modele pe piața auto...

SAM 2015: A patra ediție a adus noi modele pe piața auto din România

Salonul Auto Moto, ajuns la cea de a patra ediție a sa, s-a încheiat cu mai multe premiere naționale. Modele ale unor producători, precum Fiat, Kia, Suzuki, sau Smart și-au făcut debutul la expoziția cu vânzare din Piața Constituției, București.

Ediția din acest an a SAM a înregistrat mai multe recorduri, cum ar fi cele de vizitatori (peste 32.000), sau persoane care și-au manifestat intenția de a-și cumpăra o mașină (3000). Timp de 5 zile, între 1-5 aprilie, în pavilioanele din Piața Constituției, au fost expuse zeci de modele din piața auto, motociclete, mașini retro sau chiar vehicule cu propulsie electrică.

Printre premierele naționale, de la SAM 2015, s-au numărat cele de la standurile Fiat, Kia și Suzuki și reprezentate de modele ca 500X și Doblo, Sorento și Vitara. De asemenea au apărut și noile Smart Fortwo și Fourfour.

Vezi și FOTO Salonul Auto Moto 2015: Mașini în premieră, Koenigsegg și modele din “Micul Paris”

Mărcile auto prezente la salon au fost: Citroen, Fiat, Ford, Hyundai, Jeep, Kia, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Opel, Seat, Skoda, Suzuki, VW, au expus la standuri cele mai noi și mai frumoase modele din gamă. Printre acestea s-au remarcat: Citroen C4 Cactus, DS5, Fiat 500C și Qubo, Ford Mondeo, Ford Focus facelift, Hyundai i10 cu instalație GPL, Jeep Grand Cherokee, Maserati Quattroporte, Kia Sportage Spring Edition, Mazda6, Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid, Opel Cascada și Adam Rocks, Seat Leon X-Perience, Skoda Fabia, Suzuki S-Cross cu GPL, noul VW Passat, etc.

Conform dealerilor care au fost prezenți la salon, anul acesta și-au arătat interesul pentru modelele expuse peste 3.000 persoane, din care aproximativ 1.000 de vizitatori s-au programat pentru un test-drive cu modelul preferat. În plus, s-au semnat peste 100 de pre-contracte pentru diferite modele.

Vezi și FOTO. Noul Volvo XC90 a fost lansat în România. Cine va lupta cu X5 sau Q7

Țiriac Collection a fost prezent cu modele ca: Aston Martin Vantage din 1981, Bugatti Type 57 Coach Ventoux din 1938, Pierce Arrow Model B din 1930 și multe altele, care au fost deținute de vedete celebre. 

Demonstrațiile de drift cu mașini de peste 400 CP, acrobațiile cu motociclete și ATV-uri, concertele rock în aer liber și lecțiile de moto gratuite susținute de școlile prezente în cadrul evenimentului sunt doar câteva din experiențele pe care le-au trăit toți cei care au trecut pragului Salonului Auto Moto de anul acesta”, au anunțat organizatorii. 

Supercarul suedez, Koenigsegg CCX S, a avut concurență din partea a două dintre cele ma rapide și inedite mașini tunate din România: Skoda Octavia II, dotată cu două motoare de 2.0 TFSI de 650 CP, în total dezvoltând o putere de 1.300 CP și alături de ea, un model de talie mai mică, dar la fel de ”rău” pe pistă, cu peste 800 CP, VW Lupo.

Printre modelele nemotorizate s-au numărat cele mai noi biciclete la standul celor de la Eurosport DHS. Modele precum MTB, Cross-Fitness, Trekking, City, Urban au putut fi testate în fața standului.

Salonul Auto Moto (SAM) este cea mai mare expoziție auto cu vânzare, organizată anual, din România. 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă