23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialScandal emisii noxe: Renault, Nissan, Jeep, Citroen și alți producători auto, în...

Scandal emisii noxe: Renault, Nissan, Jeep, Citroen și alți producători auto, în vizorul ADAC!

Scandalul Volkswagen s-ar putea extinde și asupra altor producători auto, după ce Renault, Nissan, Hyundai, Citroen, Fiat (inclusiv Jeep) și Volvo, după ce mai multe modele diesel ar fi picat testele pentru emisii de noxe ale instituției germane.

Clubul Auto German (ADAC) a luat în vizor mai mulți producători auto, la doar o săptămână de la izbucnirea scandalului Volkswagen. Cunoscut drept o autoritate în domeniu, ADAC a emis un raport conform căruia unele dintre modelele diesel, rivale ale producătorilor auto germani, ar fi înregistrat un nivel al NOx-ului chiar și de 10 ori mai mare decât cel oficial, conform The Guardian.

Citește și Scandalul Volkswagen: Când încep rechemările în service pentru cele 11 milioane mașini. Remedierea, prin UPDATE la soft!

Modelele care au înregistrat cele mai mari diferențe la testele de emisii de noxe sunt: Nissan’s X-Trail 1.6 cDi, Volvo S60 D4 (de 14 ori mai mari), Renault’s Espace Energy dCi 160 (x11), Jeep Renegade 2.0 (x10).

La aceste teste modelele germane de la Mercedes sau BMW au obținut rezultate mai bune decât ale rivalilor lor. Totuși testele celor de la ADAC au venit ca o reacție la scandalul Volkswagen, care a fost stârnit de americani. Una dintre țintele clubului auto este chiar Jeep, marcă americană deținută de Fiat-Chrysler.

Săptămâna trecută, un puternic scandal a izbucnit la Volkswagen, după ce o autoritate de mediu din SUA a dezvăluit că diesel-urile Euro 5 ale Volkswagen au păcălit testele de stabilire a emisiilor de noxe. 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă