11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialScandal Volkswagen: Aproape 3 milioane de mașini, care au trișat la testele...

Scandal Volkswagen: Aproape 3 milioane de mașini, care au trișat la testele de emisii, vândute în Germania

Scandalul Volkswagen capătă noi proporții, după ce primele rapoarte ale Ministerului Transporturilor german arată cu 2,8 milioane mașini diesel, care au trișat la testele de emisii, au fost comercializate în această țară.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a susținut în Bundestag (Parlamentul German) că potrivitul unei analize interne reiese faptul că pe 2,8 milioane mașini, vândute în Germania, a fost instalat softwear-ul care păcălește dispozitivele de stabilire a emisiilor de noxe.

“Este acum clar că în Germania există maşini afectate de această schemă de manipulare. Pe baza informaţiilor actuale pe care le avem, vorbim despre maşini dotate cu motoare TDI de 1.6 şi 2.0 litri. De asemenea, este posibil ca şi motoarele 1.2 TDI să fi fost implicate”, a declarat Dobrindt, conform ANE.

Citește și Scandal Volkswagen: RAR caută posibile dispozitive de manipulare a noxelor pe mașinile din România

Guvernul german va continua cercetările, însă cel mai probabil nu sunt vizate doar modele ale Volkswagen, ci și ale sub-mărcilor din grup, ca Audi, Skoda şi Seat.

Motoarele care avea instalate softurile sunt diesel-urile 1.6 TDI şi 2.0 TDI. Oficalul german nu a specificat perioadele între care au fost produse modelele respective.

Scandalul Volkswagen a izbucnit în SUA, după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat grupul auto că a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale în materie de emisii.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă