12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialScandal Volkswagen: Au început rechemările în service. Unde are loc primul recall

Scandal Volkswagen: Au început rechemările în service. Unde are loc primul recall

Cazul “Dieselgate” a intrat în etapa rechemărilor în service, Volkswagen urmând să remedieze problema legată de softurile care păcălesc sistemele de stabilire a emisiilor de noxe. Primul recall are loc în Elveția.

Elveția, prima țară europeană care a sistat vânzările grupului Volkswagen, organizează și primul recall, 128.802 unități fiind așteptate să ajungă în service pentru remedieri. Recall-ul a fost cerut de importatorul oficial al producătorului auto german în Elveția, AMAG. De asemenea vor fi modificate și cele câteva sute de unități cu motoare Euro 5 rămase pe stoc.

Citește și Scandalul Volkswagen: Noul CEO pregătește un recall masiv, pentru toate cele 11 milioane mașini

Vehiculele Volkswagen vizate de rechemarea în service au fost fabricate între 2009 – 2014 și au motoare TDI de 1.2, 1.6 și 2.0 litri.

În România, Registrul Auto Român a demarat cercetările pentru a vedea dacă există modele cu probleme și pe piața românească.

Scandalul Volkswagen a izbucnit după ce s-a descoperit faptul că grupul auto german a păcălit sistemele de stabilire a emisiilor de noxe, cu ajutorul unui soft instalat pe circa 11 milioane de mașini (în SUA și Europa).

Citește și Scandal Volkswagen: O cincime dintre motoarele cu probleme, produse în Ungaria

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă