12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialScandalul Volkswagen: Când încep rechemările în service pentru cele 11 milioane mașini....

Scandalul Volkswagen: Când încep rechemările în service pentru cele 11 milioane mașini. Remedierea, prin UPDATE la soft!

CEO-ul Volkswagen, Matthias Muller, a anunțat că rechemările în service pentru cele 11 milioane de mașini care manipulează testele pentru emisiile de noxe vor începe în luna ianuarie, 2016. Proprietarii nu vor plăti nimic pentru acest recall masiv.

”Dacă totul va merge conform planului, vom putea începe rechemările în ianuarie. Până la sfârșitul lui 2016 toate mașinile ar trebui să fie în regulă”, a declarat Muller, conform Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Citește și Scandalul Volkswagen: Noul CEO pregătește un recall masiv, pentru toate cele 11 milioane mașini

Șeful VW mai spune că majoritatea vehiculelor vor avea nevoie doar de un update softweare, însă că “unele vehicule vor avea nevoie de injectoare și convertoare catalitice noi”, ceea ce va face va ridica aceste costuri.

Compania va trebuie însă, mai întâi, să le prezinte soluțiile tehnice celor de la biroul german pentru automobile, săptămâna aceasta. De asemenea, în SUA, VW va avea nevoie de aprobarea Agenției de Mediu pentru a putea începe recall-ul.

CEO-ul VW spune că este posibil ca multe dintre modele să necesite moduri diferite de remediere a situației deoarece motorul diesel EA 189 a fost folosit de multe ori cu specificații naționale diferite.

Scandalul Volkswagen s-a încheiat o dată ce compania germană și-a asumat întreaga vină și a recunoscut în mod oficial că aproape 11 milioane dintre mașinile vândute au suferit modificări ale soft-ului astfel încât să păcălească testele pentru stabilirea emisiilor de noxe. În Europa, probleme similare au fost semnalate şi la alte mărci ale grupului VW.

Citește și Scandal emisii noxe: Renault, Nissan, Jeep, Citroen și alți producători auto, în vizorul ADAC!

 

Cele mai citite

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...
Ultima oră
Pe aceeași temă