11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialSkoda Yeti pregătită de raliuri

Skoda Yeti pregătită de raliuri

Conceptul Yeti Extreme ne prezintă un crossover mic Skoda atunci când primeşte echipamentul pentru o cursă de raliu off-road. Yeti cea tunată şi-a făcut debutul în Austria luna trecută şi se pregăteşte pentru o apariţie la Festivalul Vitezei Goodwood unde vor mai apărea şi alte Skode speciale.

Skoda a adus Yeti Extreme la evenimentul Worthersee al VW Group, unde a mai fost prezentată şi GTI Roadster Vision Gran Turismo. Ideea era de a-i da Yeti-ului părţi componente şi un look de maşină de raliu.

Acest model are 158 de cai putere şi un motor TSI de 1,8 litri, are roţi de off-road de 43 cm şi sistem de frânare Octavia vRS. Aceasta are şapte trepte de viteză, transmisie cu dublu ambreiaj şi tracţiune integrală, iar şasiul maşinii are înălţime reglabilă care se adaptează terenului pe care conduci.

Yeti Extreme arată mult mai sport şi mai agresivă decât varianta sa de producţie în masă datorită corpului mai ascuţit care include aripi evazate, bare de protecţie robuste, praguri laterale mari şi o ţeavă de eşapament dublă. Corpul revizuit are şi geamuri fumurii şi e îmbrăcat în vopsea gri-mat şi accente de galben-verde strălucitor.

Schema de culori continuă în interior, făcând scaunele sport Recaro să îţi atragă privirea, adugând un contrast interiorului închis la culoare. Cabina de raliu include centuri de siguranță în patru puncte, un volan Super Sport cu padele, podea şi detalii de aluminiu, tapiţerie din fibră de carbon şi un tablou de bord iPad cradle.

Yeti Extreme va fi în centrul atenţiei la pavilionul Skoda de la Goodwood, care va evidenţia inovaţiile companiei în materie de automobile şi biciclete. Maşinii i se vor alătura şi conceptul VisionC de la Geneva Motor Show de anul acesta şi Octavia vRS Bonneville Special de 600 de cai putere, cea care a stabilit un record de viteză de 365 km/h în 2011. Pavilionul va avea şi câteva ecrane interactive.

Sursă foto: www. gizmag.com

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă