12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialStudiu: Unul din trei români are carnet de șoferi. Campioană la promovabilitate,...

Studiu: Unul din trei români are carnet de șoferi. Campioană la promovabilitate, o școală de șoferi dintr-o comună

România avea, la finalul lui 2014, 6,9 milioane de șoferi, ceea ce reprezintă circa o treime din populație, absolvenți ai celor 1200 școli de șoferi. Rata de promovabilitate la prima examinare este însă de sub 40%.

Numărul persoanelor posesoare de permise auto a ajuns la aproape 7 milioane, după ce anul trecut și-au luat carnetul alte câteva sute de mii de persoane. Din cei 350.000 români ca au susținut pentru prima dată examenul auto, 130.000, respectiv 37%, au promovat de la prima încercare, conform unui raport al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înma­triculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Citește și Duster primește cutie de viteze automată pentru versiunea diesel. Vezi pe ce piață va fi lansat

Cea mai mare rată de promovare printre cursanții aflați la primul lor examen auto a avut-o o școală de șoferi din comuna Izvoare, județul Neamț. Dialiv Serv SRL a avut 50.6% din candidați promovați din prima.

În schimb cinci dintre cele mai mari școli de șoferi din țară, în funcție de numărul de cursanți, respectiv cifra de afaceri, se află în Capitală. Cele mai mari rate de promovabilitate din rândul școlilor din București le au: Bidi Trans SRL (39,2%), Teo Consult Auto 2003 SRL (35,7%), Perfect Auto Vyo SRL (35,5%).

Citește și GALERIE FOTO. Fetele Bond, apariții de senzație la volanul bolizilor din seria James Bond

Parcul auto național ajungea la finalul lui 2014 la aproape 6,3 milioane de mașini, astfel că raportul era de aproape o mașină pentru fiecare absolvent al unei școli auto. Însă având în vedere că multe dintre mașini sunt foarte vechi și vor fi scoase din uz, iar o altă parte din parcul auto este reprezentat de flotele firmelor, doar o parte dintre absolvenți deține mașini personale.

Din numărul școlilor de șoferi existent pe piață mai puțin de jumătate au ca principal obiect de activitate cursurile auto, multe dintre ele desfășurând și alte activități, precum service auto. Cifra de afaceri totală a firmelor înregistrate ca având printre activități cursurile auto se ridică la 157 milioane lei, conform unei analize ZF.

 

 

Cele mai citite

Climate Change Summit Awards premiază tinerii și IMM-urile ce propun soluții practice la provocările climatice

Climate Change Summit, cel mai mare eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, susține și premiază soluții inovatoare și transformatoare din Europa Centrală și de...

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă