16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSurprize la Euro NCAP: Câte stele au primit noile Skoda Superb, Hyundai...

Surprize la Euro NCAP: Câte stele au primit noile Skoda Superb, Hyundai i20 și Fiat Panda Cross

Euro NCAP a publicat rezultatele ultimei sesiuni de teste pentru mașinile noi, intrate pe piață în ultimul an. Vedeta testelor a fost Skoda Superb, model care a fost lansat în primul trimestru al anului 2015.

Skoda Superb a primit maximum de stele, 5, la testele Euro NCAP, care, anul acesta, sunt realizate după noi reglementări, mai dure. Specialiștii forului european au testat o versiune Skoda Superb 2.0 TDI 'Ambition'. Modelul cehesc s-a comportat bine la impactul frontal, atât cel defazat, cât și cel de 100% cu barieră nedeformabilă, dar și la cel lateral. O protecție marginală, de doar 3 stele, a fost acordată pentru zona toracică a șoferului, la impactul frontal 100% și pentru gâtul pasagerilor din spate în cazul unui impact din spate.

Superb a fost singurul model din această sesiune de teste care a luat 5 stele. Hyundai i20 a primit 4 stele, iar Fiat Panda Cross a fost o surpriză negativă, primind doar 3 stele. Totuși spre deosebire de Superb, care este un model robust prin însăși apartenența la clasa medie, Panda Cross este o mașină de oraș. Cel mai slab punctaj al lui Panda a fost cel pentru protecția pasagerului din dreapta, în cazul impactului frontal de 100% (o singură stea).

Spre comparație, Superb are cel mai mare scor la protecția pasagerilor adulți, de 86%, similar cu Fiat 500X sau Mazda 2, în timp ce Hyundau i20 a obținut un scor mai mare decât al modelului cehesc la protecția pietonilor, 79%. Modelul de clasă mică, i20, a obținut un procentaj de 85%, la protecția pasagerilor, apropiat de cel al lui Superb.

Testele Euro NCAP au devenit mai dificile începând cu anul 2015, astfel că scorurile sunt mai greu de obținut. La impactul frontal punctajele mari sunt mai greu de obținut, în timp ce la impactul lateral este folosit un perete mai mari și mai greu. Alte modele care au obținut 5 stele în 2015 sunt Suzuki Vitara și Renault Espace. 

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă