21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. NOUL Suzuki Baleno: Cum vor japonezii să atace orașele cu o...

FOTO. NOUL Suzuki Baleno: Cum vor japonezii să atace orașele cu o nouă mașină compactă

UPDATE 15.09: Suzuki Baleno este lansat în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt, acolo unde compacta japoneză va lua pentru prima dată contactul cu publicul.

Baleno folosește noul limbaj de design al mărcii, “Liquid Flow”, care pare să amintească de un înotător de performanță. Habitaclul spațios este completat de un portbagaj de 355 litri. 

Platforma, una rigidă, construită din materiale ultra ușoare de ultimă generație, susține un motor turbo cu injecție directă BOOSTERJET de 1,0 litri și sistem SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki).

Noul Suzuki Baleno va fi disponibil pe piața europeană din primăvara anului 2016. Printre alte lansări ale Suzuki, de la Frankfurt, se numără mai multe tehnologii noi, printre care și SHVS, dar și un noul nivel de echipare, S, pentru Vitara.

—-

Salonul Auto de la Frankfurt va aduce un nou model, în premieră, al japonezilor de la Suzuki. Denumit Baleno, după un model mai vechi, noul hatchback compact se anunță un frate mai mare al lui Swift.

Salonul Auto de la Frankfurt aduce mai multe premiere pe piața auto, iar una dintre ele va fi reînvierea numelui Baleno, care între 1995-1999, era folosit pentru un mode comercializat în Europa, în formă de caroserie hatchback și sedan. 

Citește și Mit DEMONTAT: Mașinile noi, mai FIABILE decât bijuteriile anilor 70′-80′. Cum să atingi 400.000 km!

Japonezii vor să-și consolideze prezența pe segmentul mașinilor de oraș, acolo unde au deja un model redutabil, Swift. Baleno ar urma să fie mai spațios decât acesta.

Compacta japoneză își are originile în conceptul iK-2, prezentat tot în 2015, la Geneva. Astfel vor fi păstrate în linii mari trăsăturile exterioare ale conceptului. 

La nivel de motorizare, Baleno va avea motorul de 1 litru, Boosterjet, un benzinar turbo care în ciuda capacității reduse va fi suficient de potent datorită unui proces de downsizing. Compacta japoneză va fi dezvoltată pe o nouă platformă, care va sta la baza viitoarelor modele ale mărcii. 

Suzuki, care va împlini 100 de ani în 2020, începe implementarea unui plan pe cinci ani prin care vrea să lanseze cinci modele complet noi, unul dintre ele fiind Baleno.

 

 

 

 

Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă