8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialTesla Model S primește un update: AUTONOMIE, dar cu mâinile pe volan!

Tesla Model S primește un update: AUTONOMIE, dar cu mâinile pe volan!

Tesla Model S a primit un update care include și funcția de Autopilot. Sistemul care ar trebui să-i ofere berlinei electrice un mod de rulare autonom are limitările sale, motiv pentru care Elon Musk, CEO-ul companiei, îi îndeamnă pe șoferi să fie prudenți.

Modelele lansate după luna septembrie 2014, dotate cu senzori ultrasonici și cameră frontală, pot primi, în schimbul unei taxe de 2500 dolari, update-ul sfotware Version 7. Sistemul funcționează pe baza hărților GPS, însă doar pe drumurile bine marcate. De asemenea el este ideal pentru condiții de trafic foarte aglomerat.

Autonomie cu mâinile pe volan

Elon Musk, CEO-ul Tesla, spune că probabil majoritatea șoferilor vor lua mâinile de pe volan în condiții de trafic aglomerat, însă menționează că acesta este o versiune “public beta”, astfel că le recomandă șoferilor ca de cele mai multe ori să rămână cu mâinile pe volan. 

Citește și FOTO. Interzis pe șosele: Cum arată cel mai scump Opel Astra din lume

”Vrem ca publicul să fie atent la început. Sistemul va învăța pe parcurs. Rețeaua noastră de mașini învață constant și pe măsură ce oamenii vor folosi Autopilot, informații lor ne vor ajuta. Fiecare șofer va fi de fapt un antrenor pentru rețeaua Autopilot”, a declarat Musk.

Sistemul ar trebui să funcționeze optim indiferent de vreme, de condițiile meteo. Mașina ar putea căpăta treptat o autonomie din ce în ce mai mare, pe parcurs ce hărțile digitale vor fi tot mai precise și mai elaborate.

”Vreau să fim precauți în acest moment. Ar trebui ca sistemul să nu lovească pietonii. Îi poate vedea. Poate vedea și bicicliștii și poate frâna ca să evite un accident. Instrucțiunile noastre îndeamnă însă la atenție constantă și la capacitatea de a prelua volanul când este nevoie”, a mai spus Musk.

Șeful Tesla spune că primele mașini complet autonome ale Tesla ar putea fi lansate cel devreme în 2018, însă crede că acest termen ar putea întârziat de o anumită reticență a societății și de actualul nivel de dezvoltare din acest domeniu.

Citește și Scandalul Volkswagen continuă: Un al doilea soft, prezent pe noile diesel-uri Euro 6. Lansări amânate în SUA!

 

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă