8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Tesla va lansa cel mai rapid SUV din istorie. Cum arată...

FOTO. Tesla va lansa cel mai rapid SUV din istorie. Cum arată Model X și în cât timp atinge 100 km/h

Producătorul american de mașini electrice, Tesla, va lansa cel mai rapid SUV de serie din lume. Model X va putea atinge 96 km/h în doar 3,2 secunde.

Tesla Motors încă nu a lansat pe piață Model X, însă precomenzile pentru această mașină au demarat deja. Clienții au la dispoziție un configurator, care le dezvăluie câteva dintre detaliile viitoarei lor mașini. Un client norvegian a publicat pe internet ceea ce a descoperit în configuratorul “secret”.

Citește și FOTO+VIDEO. Mayweather a comandat un iaht de 24 milioane dolari. Cum va arăta nava cu motoare de 14.000 CP!

Model X va avea performanțe de invidiat chiar și de către mașinile sport, fiind comparabilă cu un hypercar, precum Audi R8 V10 Plus sau Lamborghini Huracan. SUV-ul american va accelera până la 60 mile/oră (96 km/h) în 3,8 secunde în modul standard, însă această cifră va fi îmbunătățită, timpul putând fi redus până la 3,2 secunde în modul Ludicrous.

Mașina va atinge destul de repede viteza maximă, limitată la doar 250 km/h, datorită motoarelor foarte puternice. Puterea va fi repartizată în felul următor: 259 CP față/503 CP spate. Cu un total de 762 CP, Model X va fi unul dintre cele mai puternice SUV-uri din lume.

Modelul va avea un preț care în SUA este estimat la 70.000 dolari. Clienții trebuie să achite 40.000 dolari doar pentru a-și rezerva viitoarea mașină, iar pentru pachetul Ludicrous vor trebui să scoată din buzunar alți 10.000 dolari.

Cu o baterie de 90 kWh Model X va avea o autonomie de 390 km.

Cel mai rapid SUV de serie din lume de la ora actuală, Porsche Cayenne Turbo S, are nevoie de 4,1 secunde pentru a atinge 100 km/h.

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă