15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. TOP 30 MAȘINI, în premieră mondială la Frankfurt. De la Bentayga...

FOTO. TOP 30 MAȘINI, în premieră mondială la Frankfurt. De la Bentayga și Seria 7, la Dacia automată

Salonul Auto de la Frankfurt, care a debutat, joi, pentru public, aduce peste 60 de premiere mondiale în lumea auto. Începând de la producători low-cost, precum Dacia și până la constructorii de supercaruri, ca Porsche sau Bugatti, toiți au câte un cuvânt de spus la cel mai mare eveniment al anului din industrie.

Ediția a 66-a a Salonului Auto de la Frankfurt marchează debutul pentru mai multe modele, unele aflate la noi generații, altele complet noi. Atenția întregii lumi este reținută mai ales de lupta de pe segmentul premium, acolo unde cei trei mari contructori nemți, BMW, Mercedes și Audi au un calendar aglomerat de lansări.

Multe dintre aceste modele au fost deja prezentate, fie în avanpremiere, fie doar în mediul online, însă pentru ele evenimentul de la Frankfurt înseamnă momentul în care au luat pentru prima dată contact cu publicul, cum este și cazul noilor BMW Seria 7, Audi A4, Mercedes Clasa S Cabrio sau chiar cele de volum, precum Renault Megane sau prima Dacie din istorie care are cutie automată.

Un segment care se anunță din ce în ce mai aglomerat este cel al SUV-urilor de lux. Modele extravagante, precum Bentley Bentayga oferă dotări exclusiviste, cum ar fi frigiderul din portbagaj.

Segmentul mașinilor verzi anunță adevărate "descărcări" electrice. Autonomii mai ridicate, dar și performanțe mai bune, toate sunt argumente pe care modelele electrice le aduc pentru a susține revoluția electrică.

Clasa compactelor a suscitat mereu un interes aparte la oricare dintre saloanele auto, astfel că noile Ford Focus și Opel Astra țin capul de afiș. 

Nu în ultimul rând, contructorul autohton Dacia a introdus în premieră cutia de viteze automată, care va echipa modelele Sandero și Logan.

Salonul Auto de la Frankfurt, destinat vehiculelor de pasageri, se desfășoară între 17 – 27 septembrie și i-a luat locul celui de la Paris, în 2015. Cele două mari saloane auto au loc alternativ, o dată la doi ani. 

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă