12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialToyota lansează în Japonia un Sedan care funcționează pe combustibil din celule...

Toyota lansează în Japonia un Sedan care funcționează pe combustibil din celule de hidrogen

Toyota a lansat oficial noul sedan care funcționează pe combustibil pe bază de celule de hidrogen în Japonia. Sedanul cu combustibil din celule a fost previzualizat anul trecut drept un concept, dar acum Toyota oferă lumii o primă privire la versiunea de producție, care va fi disponibilă pe piață pentru vânzare anul viitor.

Sedan-ul care încă nu are un nume nu se depărtează foarte mult de designului conceptului care și-a făcut debutul acum aproape un an la Tokyo Motor Show. Toyota încă nu a dezvăluit majoritatea detaliilor, dar e de așteptat ca sedan-ul să poată merge autonom 650 de kilometri cu o viteză puțin peste 160 km/h. În aprilie 2015, când va fi de vânzare în Japonia, va avea prețul de 7 milioane de yeni, adică aproximativ 70.000 de dolari, deși nu s-a stabilit încă un preț pentru alte țări în afară de Japonia, în vara lui 2015 va fi disponibil și în Europa și SUA.

Toyota vede vehiculele care funcționează cu combustibil pe bază de celule de hidrogen ca fiind o alternativă viabilă la vehiculele care funcționează pe benzină, o variantă mai bună decât mașinile care merg pe baterii electrice. Toyota nu este singura care are această părere, și Hyundai a lansat recent un Tucson pe același fel de combustibil și Honda urmează să facă același lucru în acest an. Deși acest tip de mașini pot merge mai mulți kilometri și pot fi reîncărcate mai repede decât cele electrice, există marea problemă a lipsei stațiilor de reăncărcare cu hidrogen.

Sursă foto: www.inhabitat.com

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă