3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialTuning de casă: 440 cai putere, pentru Porsche Macan Turbo cu Pack...

Tuning de casă: 440 cai putere, pentru Porsche Macan Turbo cu Pack Performance

Pentru că unii consideră că cei 400 CP ai SUV-ului compact Porsche Macan Turbo nu sunt suficienți, constructorul german a decis să pluseze și să ofere un Pack Performance, după modelul M Performance de la BMW.  Adică, s-a apucat și de tuning.

Cu ajutorul Pack Performance, motorul V8 twin turbo de 3,6 litri al lui Macan Turbo ajunge la 440 CP (+ 40 CP) și la un cuplu de 600 Nm (+50 Nm). SUV-ul sportiv sprintează 0-100 km/h în doar 4,4 secunde (-0,4 sec. față de Macan Turbo) și poate atinge o viteză maximă de 272 km/h (+6km/h), în timp ce repriza 80 km/h – 120 km/h a scăzut la 2,9 secunde.

Cum tuning-ul adevărat nu se rezumă la doparea motorului, specialiștii Porsche au inclus în Pack Performance un nou sistem de frânare, o garda la sol mai mică, un șasiu sport revizuit și un sistemul de evacuare mai performant. Puntea dispune de discuri de frână cu un diametru de 390 mm – cu 30 mm mai mult față de discurile de frâna de la Macan Turbo, fără Performance Package. Discurile sunt prevăzute cu etriere cu șase pistonașe, vopsite în roșu. Mai mult, Porsche Active Suspension Management (PASM) a fost optimizat, reducându-se garda la sol cu 15 mm. De asemenea, suspensia pneumatică, cu funcție de autoreglare și ajustare a garzii la sol, prin reducere cu 10 mm, este și ea disponibilă.

Pentru personalizarea noului Macan Turbo dotat cu Pack Performance, există și o serie de opțiuni disponibile, cum ar fi pachetul Exterior Turbo. Acesta include jante de 21 inch, inspirate de designul jantelor pentru 911 Turbo, cu spițele vopsite în negru strălucitor, faruri LED echipate cu PDLS Plus și multe alte elemente finisate în negru.

Pachetul Interior Turbo include piele neagră, cu numeroase elemente din Alcantara, inserții de culoare în mai multe zone și elemente în carbon, cum sunt cele din praguri cu numele modelului, iluminat în alb.

Porsche Macan Turbo cu Pack Performance are un preț de pornire de 80.664 euro, fără TVA.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă