4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVeşti bune pentru viitorii conducători auto. Cum a fost modificat regulamentul de...

Veşti bune pentru viitorii conducători auto. Cum a fost modificat regulamentul de examen

Proba practică a examinării pentru obținerea permisului auto va putea fi susţinută de mai multe ori, fără repetarea probei teoretice, potrivit unui act normativ publicat vineri în Monitorul Oficial, care va intra în vigoare în 5 octombrie, potrivit avocatnet.ro.

Astfel, candidaţii respinşi la proba practică vor putea să ceară programarea pentru o nouă probă oricând în perioadă de valabilitate a cursului de pregătire teoretică și practică.

Însă, candidații vor trebui să plătească taxa de examinare și să facă cel puțin șase ore suplimentare de pregătire practică.

În prezent, pentru a obține permisul, cei care sunt respinși la probă practică trebuie să dea din nou ambele probe.   

Acelaşi act normativ dispune că persoanele care pică probă teoretică vor putea susține o nouă examinare după cel puțin 15 zile de la respingere, după achitarea unei taxe.

“În cazul depășirii termenului de un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică și practică, examinarea pentru obținerea permisului de conducere este condiționată de efectuarea unui nou curs de pregătire",  se arată în actul normativ.

Examinarea pentru obținerea permisului auto se desfășoară, conform Ordinului MAI nr. 268/2010, prin susținerea succesivă a probei teoretice și a celei practice, în zile diferite.

Proba practică  se poate susține, după caz, pe traseu și/sau în poligon, după cum urmează: pentru vehiculele din categoria AM: în poligon; pentru vehiculele din categoriile A1, A2 și A: în poligon și pe traseu; pentru vehiculele din categoriile B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb și Tv: pe traseu.

În cazul categoriilor A1, A2 și A, probă practică se susține întâi în poligon și apoi pe traseu, în aceeași zi.  

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă