20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Hyundai Tucson, Mazda MX-5 și Opel Karl au fost testate. Cine...

VIDEO. Hyundai Tucson, Mazda MX-5 și Opel Karl au fost testate. Cine a luat 5 STELE EuroNCAP

Ultima serie a testelor EuroNCAP a inclus doar trei modele, dintre care doar unul singur a primit punctajul maxim, de cinci stele. Hyundai Tucson, Mazda MX-5 și Opel Karl au fost modelele testate pentru nivelul siguranței rutiere.

Cel mai bine s-a descurcat SUV-ul corean, ajuns la cea de a treia generație, care a primit 5 stele, în timp ce Mazda MX-5 și Opel Karl au fost notate cu doar 4 stele. Modelul corean a reușit să-și păstreze toate stelele, după ce generația anterioară, din 2010, care a purtat numele de ix35, a avut tot punctaj maxim.

Tucson a primit punctaje foarte bune mai ales la siguranța pasagerilor, atât adulți, cât și copii, datorită unor evoluții în structura mașinii, mult mai rigidă față de prima generație, din 2006.

Citește și Scandalul Volkswagen: Când încep rechemările în service pentru cele 11 milioane mașini. Remedierea, prin UPDATE la soft!

Roadsterul japonez a primit punctaje bune pentru protecția pasagerilor, dar și a pietonilor, datorită unei structuri care preia și dispersează într-un mod cât mai eficient șocurile la impact. Cu toate acestea, MX-5 a primit doar 4 stele din cauza lipsei unui sistem de frânare automată în caz de urgență. Pentru japonezi rezultatul a fost o lovitură, roadsterul fiind așteptat să primească maximum de stele.

Pentru Opel Karl rezultatul a fost unul pozitiv, în condițiile în care este un model de buget de clasă mini. Unele probleme au fost identificate în cazul unui impact lateral sau frontal cu barieră solidă. Șoferul nu era foarte bine apărat de airbag, iar manechinul a alunecat la un moment dat pe sub centură. În aceste condiții inginerii EuroNCAP au recomandat o optimizare mai bună a centurilor de siguranță.

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă