13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Motocicleta cu o singură roată intră în producție în 2015

VIDEO Motocicleta cu o singură roată intră în producție în 2015

Motocicleta cu o singură roată, care în urmă cu câțiva ani părea un proiect excentric, este aproape de a deveni realitate. Ryno este pe cale să intre în producția de serie, la un preț mai mic decât al unui Logan și va fi disponibil pe piață cel mai probabil în 2015.

De mai bine de șase ani de zile și de trei prototipuri au avut nevoie cei de la Ryno pentru a lansa motocicleta lor cu o singură roată. De această dată compania americană anunță începerea producției de serie, dar și primele pre-comenzi.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/LaFN4lldZRk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"RYNO este o motocicletă cu o singură roată care își păstrează singură balanța pe direcția față-spate, în timp ce motociclistul menține echilibrul lateral", menționează compania într-un comunicat. Monociclul este capabil să atingă viteze de până la 16 km/h, intrând astfel în segmentul de piață al mijloacelor de propulsie verzi și lente, acolo unde cei de la Segway și-au făcut deja un nume.

Monociclul folosește senzori de mișcare, astfel că atunci când motociclistul se apleacă în față vehiculul va accelera, iar atunci când se va lăsa pe spate va începe să încetinească. Cu un centru de greutate foarte jos, asemenea mașinilor de curse, vehiculul poate fi foarte ușor manevrabil.

Sistemul de propulsie, electric, funcționează alimentat la o baterie, care dacă este încărcată timp de șase ore va avea o autonomie pentru o distanță de 16 km.

Prețul anunțat de producători, pentru un astfel de vehicul, pornește de la aproximativ 5,300, dolari, în SUA, livrările urmând să înceapă în 2015.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă