13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVolkswagen a avut venituri de peste 200 miliarde euro în 2014. Profitul...

Volkswagen a avut venituri de peste 200 miliarde euro în 2014. Profitul net, cu 20% mai mare

Grupul Volkswagen a înregistrat în anul 2014 venituri de 202,5 miliarde euro și un profit net de 10,85 miliarde de euro, cu 19,6% mai mare față de anul precedent.

Anul 2015 ar putea fi unul cu noi venituri record pentru producătorul auto german, Volkswagen anticipând o creştere a veniturilor din vânzări, de până la 4%, potrivit Mediafax.

Profitul operaţional a avansat anul trecut cu 8,8%, la 12,7 miliarde de euro.

"Având în vedere perspectivele limitate de creştere în regiuni din afara Chinei, nu există garanţii că 2015 va fi un an de succes, atât pentru industria auto cât şi pentru Volkswagen Group", potrivit companiei.

Conducerea Volkswagen a propus pentru 2014 dividende de 4,86 euro pe acţiune, în creştere de la 4,07 euro pentru 2013.

În urma aşteptărilor pesimiste ale VW, în special în Rusia şi Brazilia, acţiunile Volkswagen au scăzut vineri cu până la 5,9%, înregistrând cel mai mare declin din ultimul an. Declinul s-a atenuat ulterior la 1,8%. De la începutul acestui an, titlurile VW s-au crescut cu 20%, conferind grupului german o capitalizare bursieră de 103,6 miliarde de euro.

După ani de zile în care VW a promovat creşterea vânzărilor, cu obiectivul de a devansa Toyota Motor ca cel mai mare producător auto la nivel mondial, VW şi-a reorientat atenţia spre îmbunătăţirea profitabilităţii, în contextul creşterii cheltuielilor pentru dezvoltarea de vehicule electrice şi a unor noi funcţii digitale.

Cele mai citite

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă