13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialVolkswagen reduce ciclul de producție de la 7 la 5 ani

Volkswagen reduce ciclul de producție de la 7 la 5 ani

Volkswagen intenționează să reducă ciclul de producție al autovehiculelor în America cu 2 ani, pentru a schimba modelul o dată la 5 ani, relatează Bloomberg.

Momentan, cei de la Volkswagen produc un model nou o dată la 7 ani și aduc un facelift la diferite modele, o dată la 4 ani.

Cu un program de 5 ani, germanii ar putea vor putea produce facelifturile din 3 în 3 ani – un model pe care mulți producători auto japonezi îl urmează.

"Clienții doresc o schimbare mai rapidă a modelelor", a declarat pentru Bloomberg într-un interviu, Michael Horn, șeful operațiunilor VW din SUA.

Cu toate aceastea, planul nu sunt definitivat, deoarece necesită aprobarea comitetului executiv al VW. Această aprobare este așteptată luna viitoare. În cazul în care acest plan primește undă verde, ciclul de 5 ani, nu va începe până în 2017.

Concernul german își propune deja ca până în anul 2018 să vândă 800.000 de mașini în America, aproape de două ori mai multe mașini decât a vândut anul trecut în state.

În luna februarie a acestui an, Volkswagen a ținut un summit de 2 zile în Wolfsburg ce a  adunat peste 50 de persoane din cercetare, inginerie, producție, vânzări și comercializare pentru a studia piața americană și provocările și oportunitățile asociate.

"Participarea a fost chiar mult mai mare decât ne-am propus inițial, pentru că vor să ajute", a spus Horn . " Pentru prima data am discutat despre planuri de afaceri pentru a scurta ciclurile modelelor aici, în Statele Unite și de a fi un pic mai dinamici în ceea ce privește schimbările de design."

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...
Ultima oră
Pe aceeași temă