15.4 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialWRC: Hyundai lucrează la viitoarea generație a modelului i20

WRC: Hyundai lucrează la viitoarea generație a modelului i20

Hyundai Motorsport pregătește viitoarea generație a lui i20 WRC, mașină care concurează în Campionatul Mondial de Raliuri FIA. Noul model a fost deja testat și ar putea intra în circuit din 2016.

Pilotul Kevin Abbring, si copilotul sau, Sebastian Marshall au testat, timp de patru zile, în Almeria, Spania, noua generatie a modelului i20 WRC. De asemenea, la teste a fost prezent un echipaj din WRC, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul.

Hyundai Motorsport a făcut noi teste la viitorea sa mașină de raliuri pentru a ajusta blocul motor sau șasiul. Astfel noul i20 WRC va fi testat în mai multe etape, pentru ca la finalul acestui an să fie pregătit pentru raliuri oficiale.

Modelul este așteptat să debuteze în Raliul Monte-Carlo, prima etapa a calendarului 2016. Echipa anunță că continua să îmbunătățească și actuala versiune, după fiecare etapă din WRC.

“Kevin si Thierry au lucrat la dezvoltarea motorului si a sasiului noului model i20 WRC, dar au fost realizate si diverse setari care ne vor ajuta sa imbunatatim si versiunea actuala a autovehiculului, utilizata pe parcursul anului 2015. Planul nostru a fost de a participa cu noua generatie inca din acest sezon, dar o problema aparuta la data de omologare – legata de productia de serie a modelului in trei usi – a contribuit la aceasta decalare. Am decis sa continuam programul cu versiunea in cinci usi a noii generatii i20 WRC, care va lua startul in Raliul Monte-Carlo, prima etapa din sezonul 2016. Vom exploata la maximum timpul castigat, pentru a pregati o masina puternica din punct de vedere al performantelor. In acelasi timp, varianta actuala a modelului va primi numeroase imbunatatiri care ne vor ajuta sa ne implicam in lupta pentru podium la fiecare etapa din acest sezon”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Hyundai Motorsport este una dintre cele 8 echipe din WRC, cel mai bun pilot fiind Thierry Neuville, locul 3 în clasamentul piloților.

Cele mai citite

Ciolacu și ceilalți lideri PSD au lansat-o pe Firea spre Primăria Capitalei. Administrația nu trebuie să aibă culoare politică, susține premierul Ciolacu

Senatoarea Gabriela Firea, șefa filialei PSD București, s-a înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, avându-i alături la acest eveniment...

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...
Ultima oră
Pe aceeași temă