13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAmazon lansează tableta low-cost cu Android: 199 de dolari. Vezi cât de...

Amazon lansează tableta low-cost cu Android: 199 de dolari. Vezi cât de performant este noul gadget

Amazon a scăzut preţul pentru e-book reader-ul Kindle la 79 de dolari o dată cu lansarea primei tablete Kindle cu ecran cu capacitiv (multitouch) care are un preţ-bombă de 199 de dolari – Amazon Kindle Fire.

Noua tableta ameninţă principalii jucători din piaţa acestor dispozitive mobile: Samsung şi Apple. Preţul mic al tabletei nu înseamnă că este una „ieftină şi prostă”, ba din contră.

Amazon vine cu un dispozitiv ce are sistemul de operare Android, un ecran senzitiv – cu tehnologie multitouch – cu o diagonală de 7 inci, are o memorie internă de 8GB şi poate funcţiona fără întrerupere între 7 şi 8 ore. La acestea se adaugă două boxe stereo integrate, pentru o experienţă digitală completă.

Pentru a putea totuşi păstra preţul sub 200 de dolari, compania a trebuit să renunţe la anumite funcţii cum ar fi o cameră foto şi un microfon integrat. Însă, cel mai mare minus este lipsa conexiunii de internet prin 3G, tableta fiind dotată doar cu tehnologie wireless (Wi-Fi).

Kindle Fire vine ca un produs pentru cei care vor să aibă la îndemână mai multe metode de divertisment într-un singur dispozitiv, la un preţ foarte mic. Astfel, noua tabletă este special concepută pentru cei care vor să citească cărţi, să se uite la filme, să asculte muzică sau să se joace.

Amazon pune la dispoziţia utilizatorilor foarte mult conţinut media şi multimedia:
800.000 de cărţi disponibile în format digital
– 17 milioane de melodii în format MP3
– 100.000 de filme şi emisiuni TV
– acces la câteva de zeci reviste internaţionale cu apariţie săptămânală sau lunară
– acces – în regim de streaming – la peste 10.000 de seriale şi show-uri TV (30 de zile accesul la acest serviciu – Amazon Prime este gratuit).

Din păcate multe din emisiunile TV, serialele şi filmele disponibile în magazinul virtual al Amazon vor putea fi achiziţionate numai de utilizatorii din Statele Unite, Canada şi anumite ţări din Europa de Vest.

Amazon promite că va încerca într-un an, maxim doi, să deschidă accesul la acest conţinut şi pentru alţi utilizatori. Problema cea mai mare o reprezintă legile pentru drepturile de autor şi diferenţele în acest domeniu în America şi anumite ţări europene – printre care şi România.

Sistemul Android oferă utilizatorilor posibilitatea de a folosi tableta şi pentru alte activităţi: navigare pe internet, acces la e-mail printr-un e-mail reader preinstalat, cumpărarea şi instalarea de aplicaţii diverse din Android Market. Astfel, puteţi avea oricând un mini computer în rucsac sau în geantă.

Pentru toţi clienţii se oferă acces gratuit la Amazon Cloud, acesta oferind 5GB spaţiu de stocare gratuit pentru orice tip de documente. Utilizatorii vor putea încărca în “cloud” fişierele de pe calculator şi apoi le vor putea accesa de oriunde – prin conexiunea Wi-Fi – cu ajutorul tabletei.

Kindle Fire nu este un competitor pentru iPad-ul produs de Apple sau pentru Galaxy Tab-ul celor de la Samsung, însă este o opţiune ieftină pentru cei care vor să aibă acces la mai multe produse destinate timpului liber de pe un dispozitiv mai ieftin.

O dată cu noua tabletă Amazon a anunţat şi noua serie de ebook readere Kindle. Cel mai ieftin ebook reader va costa 79 de dolari şi nu este un dispozitiv cu ecran sensitiv. Kindle Touch va costa 99 de dolari – versiunea cu Wi-FI şi 149 de dolari versiunea cu Wi-Fi şi 3G.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă