19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAplicația care ajută părinții să limiteze timpul petrecut de copii pe gadgeturi

Aplicația care ajută părinții să limiteze timpul petrecut de copii pe gadgeturi

Aproximativ 40% dintre copiii cu vârste cuprinse între doi și patru ani și 10% din cei mai mici de atât au folosit un smartphone sau o tabletă conform unui studiu realizat de compania nonprofit Common Sense Media.

Părinții care se chinuie să îndepărteze copiii de tablete sau telefoane pentru a veni la masă sau pentru a-şi face temele sau orice alte activităţi, au acum la dispoziţie aplicaţii care blochează accesul la dispozitive.

Folosirea de smartphone-uri şi tablete de către copii s-a triplat din 2011, iar noua aplicaţie "DinnerTime Parental Control" pentru Android şi iPhone permite părinţilor să restricţioneze accesul copiilor la aceste dispozitive.

"Preţul smartphone-urilor şi al tabletelor a scăzut mult, iar ca rezultat direct al acestui lucru din ce în ce mai mulți copii au dispozitivele lor individuale." a spus Richard Sah, cofondator al DinnerTime.

Cu această aplicaţie părinţii pot opri pentru moment activitatea copilului pe smartphone sau tabletă pentru ca aceştia să se poată concentra pe alte activităţi în familie, pe şcoală sau pe activităţi sportive. Odată ce un dispozitv a intrat în pauză, toate funcţiile acestuia sunt blocate, inclusiv abilitatea de a da mesaje sau a te juca.

Pentru a folosi aplicaţia, părinţii trebuie să o instaleze pe telefonul copilului şi să îşi introducă propriul număr de telefon pentru a lega cele două dispozitive. După aceea părinţii pot stabili perioada de pauză de la jumătate de oră până la trei ore. Un cronometru invers va apărea pe display-ul telefonului, arătând cât timp mai durează până când telefonul va putea fi folosit din nou.

Sah a fost inspirat în dezvoltarea acestei aplicaţii de cinele tradiţionale în familie sau mai bine zi lipsa lor. “Cina în familie aduce familia împreună pentru momente preţioase şi diverse conversaţii. Ne dorim ca oamenii chiar să comunice fără a fi distraşi de o tabletă sau un telefon.”

DinnerTime Plus, o altă aplicaţie a companiei lasă părinţii să gestioneze aplicaţiile pe care le foloseşte copilul lor şi să vadă ce aplicaţii folosesc aceştia în timp real. Aceasta are şi o caracteristică făcută pentru a-ţi arăta cât de mult timp foloseşte copilul fiecare aplicaţie în parte.

Sah este foarte îngrijorat de faptul că unii copii sunt prea mici pentru a folosi telefoanele mobile: "Majoritatea copiilor folosesc smartphone-uri înainte de a învăţa să îşi scrie numele sau să se lege la şireturi".

Sursă foto: www.thenextweb.com

Cele mai citite

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

EXCLUSIV. Surse liberale: Nicușor Dan a vrut să demisioneze după trei luni; PNL l-a oprit

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vrut să demisioneze din funcție, după aproximativ trei luni de la preluarea mandatului, au declarat, pentru cotidianul...
Ultima oră
Pe aceeași temă