15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialApple iese la bătaie pe piața de smartwatch

Apple iese la bătaie pe piața de smartwatch

Apple pregăteşte mai multe versiuni pentru smartwatch-ul pe care îl va lansa, probabil în toamnă, au declarat surse apropiate situaţiei. Compania vizează, prin această strategie, să intre în competiție cu dispozitivele lansate de rivali precum Google şi Samsung, potrivit Wall Street Journal, preluat de Mediafax.

Smartwatch-ul Apple va avea peste 10 senzori, inclusiv pentru a monitoriza sănătatea şi activitatea fizică, au spus sursele. Compania americană vrea să răspundă cu produsul său criticilor smartwatch-urilor aflate deja pe piaţă, care afirmă că acestea nu au funcţii semnificativ diferite de un smartophone.

Apple şi-a manifestat interesul pentru monitorizarea stării de sănătate şi a activităţii fizice a consumatorilor în luna mai, când a prezentat o aplicaţie numită Health, care ar trebui să strângă toate datele de acest fel ale utilizatorului într-un singur loc.

Compania nu a prezentat şi un dispozitiv propriu pentru colectarea datelor, alimentând speculaţii că acesta ar urma să fie introdus la o dată ulterioară.

Smartwach-ul ar putea fi lansat începând din octombrie, în timp ce producţia ar trebui să pornească în două sau trei luni, la o fabrică a companiei taiwaneze Quanta Computer, un furnizor al Apple, au spus sursele. Quanta va efectua mai multe probe de producţie în luna iulie.

Smartwatch-ul Apple va avea, probabil, mai multe ecrane, a afirmat una dintre sursele Wall Street Journal. O altă sursă, de la un furnizor de componente, a declarat că livrările sunt estimate la 10-15 milioane de unităţi până la sfârşitul anului.

Cele mai citite

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă