10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialAudibly transformă mai multe dispozitive iOS într-un sistem surround-sound wireless

Audibly transformă mai multe dispozitive iOS într-un sistem surround-sound wireless

O echipă de trei tineri programatori a găsit o cale de a transforma boxele iPhone-ului tău într-un sistem surround-sound wireless printr-o aplicaţie mobilă numită Audibly.

Aplicaţia, care este perfectă pentru petreceri sau pentru a asculta muzică la maxim atunci când nu ai la dispoziţie boxe decente, foloseşte tehnologia disponibilă pe dispozitivele noi care funcţionează pe iOS 7 sau mai mare pentru a sincroniza melodii la iPhone-urile sau iPad-urile mai multor persoane simultan, transformându-le într-un sistem surround-sound ad hoc.

Cofondatorii Audibly s-au întâlnit pentru prima oară anul trecut la WWDC 2013 după ce au primit una dintre bursele oferite de Apple programatorilor tineri care nu şi-ar fi putut permite biletul.

Patel şi restul echipei, Nick Frey şi Chris Galzerano, participau la o sesiune de comunicări despre conectivitatea între mai multe device-uri de acelaşi fel când le-a venit ideea pentru această aplicaţie. Până la sfârşitul conferinţei aveau deja un prototip funcţional al ideii lor.

Pe parcursul anului următor au continuat să îşi rafineze ideea trecând la transferul întregii melodii de pe un telefon pe celelalte pentru ca streaming-ul dura prea mult. Astfel, persoana care deţine melodia pe telefonul personal poate folosi Audibly pentru a o transmite prietenilor prin stream. Astfel, va apăsa butonul de broadcast al aplicaţiei, iar cei care vor dori să o primească, vor porni Audibly şi vor selecta numele prietenului pentru a se conecta.

Sistemul încă nu este perfect; dacă semnalul de WI-FI nu este foarte puternic, pot apărea desincronizări. Incă nu a fost testată distanţa maximă la care se pot situa telefoanele unul de celălalt, astfel incât aplicaţia să funcţioneze in parametrii normali.

Acum tinerii încearcă să integreze noi servicii pentru a putea să asculţi o melodie şi fără să o deţii, ascultând-o de pe Spotify, Beats, printr-un cloud sau direct de pe YouTube.

In viitor vor implementa un model afiliat care le va permite să primească un procentaj din achiziţiile de pe iTunes făcute prin aplicaţia lor. Până atunci, Audibly se poate descărca gratuit de pe iTunes. Funcţionează foarte bine pentru maxim şase dispozitive, dar e posibil şi pe mai multe.

Audibly foloseşte tehnologia disponibilă pe dispozitivele noi care funcţionează pe iOS 7 sau mai mare pentru a sincroniza melodii la iPhone-urile sau iPad-urile mai multor persoane simultan.

Cofondatorii Audibly s-au întâlnit la WWDC 2013 datorită burselor oferite de Apple programatorilor tineri care îşi permiteau biletul. Patel, Nick Frey şi Chris Galzerano, participau la o sesiune de comunicări despre conectivitatea între mai multe dispozitive de acelaşi fel când le-a venit ideea pentru această aplicaţie.

(Sursă foto:www.techcruch.com)

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă